Sözlük Love Bombing Nedir, Nasıl Anlaşılır? Love Bombing Kimler Yapar?

Love Bombing Nedir, Nasıl Anlaşılır? Love Bombing Kimler Yapar?

04.10.2022 - 15:58 | Son Güncellenme:

Love bombing, aşk bombardımanı anlamı taşımaktadır. Narsist bir bireyin romantik ilişkisinin başında partnerine karşı kontrol ve gücü elde etmek için kurduğu aşırı iletişim şekli, love bombing anlamına gelmektedir. Love bombing nedir? Love bombing nasıl anlaşılır? Love bombing kimler yapar, sizler için tüm ayrıntılarıyla birlikte derledik.

Love Bombing Nedir, Nasıl Anlaşılır Love Bombing Kimler Yapar

 Love bombing, duygusal şiddetin farklı bir boyutu olarak ilişkinin içerisinde ortaya çıkmaktadır. Love bombing manipülasyon ile başlamaktadır. Manipülasyonu uygulayan kişi partnerinin ilişkide kendine muhtaç hissetmesini sağlamaktadır.

Haberin Devamı

 Love Bombing Nedir?

 Love bombing romantik ilişkinin içerisinde aşırı ilgi, sevgi, sık ve şık hediyeler gibi olumlu görünen şeylerin ilişki ilerledikçe tam tersine dönmesi olarak tanımlanmaktadır. Love bombing ile ilişkiye bağımlı hale gelen kişi, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen ilişkiyi bitirememektedir.

 Love Bombing Nasıl Anlaşılır?

 İlişkinin başında kişi kendini rüyada gibi hissetmekle birlikte partnerinin yoğun ilgisini kaybedeceğine dair endişeleri oluşmaktadır. Partnerin eleştirilecek herhangi bir kusuru bulunmuyorsa ve sevgi bombardımanını özellikle başka insanların yanında yapılıyorsa fakat ilişki ilerledikçe başkalarının yanında eleştirmeye ve aşağılamaya başlıyorsa, love bombing anlaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 Love Bombing Kimler Yapar?

 Love bombing daha çok narşist kişilerin uyguladığı bir yöntem olmaktadır. Her ilişkide olabileceği gibi ilişkinin içerisinde taraflardan biri narşistse, love bombing daha fazla görülmektedir. Love bombinge uğrayan kişiler, yaşadıkları durumun farkına varamayabilmektedir. Tamamen duygusal ve psikolojik bir manipülasyon yöntemi olmakla birlikte profesyonel destek alınması gerekmektedir.

Yazarlar