Sözlük Mihrab Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mihrap Nereye Denir?

Mihrab Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mihrap Nereye Denir?

04.11.2021 - 14:04 | Son Güncellenme:

Mihrab kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak karşınıza çıkabilir. Mihrab kelimesinin kullanıldığını duyduğunuz da ise anlamını bilmemeniz durumunda bu kelimenin anlamı ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Mihrab ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Mihrap nereye denir tüm detayları ile sizler için derledik.

Mihrab Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mihrap Nereye Denir

Mihrap kelimesi günlük konuşma dili içerisinde karşınıza çıkabilecek olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Mihrap kelimesi bir yeri belirtmek için kullanılmakta olan bir kelimedir. Mihrap kelimesinin caminin kısımları arasında bulunduğu da söylenebilir. 

Haberin Devamı

 Mihrab Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Mihrap kelimesi camide imamın namaz kıldırırken cemaatin önünde durduğu yeri ifade etmek için kullanılmaktadır. Mihrap denilen yer kıble yönündeki duvarın ortasında bulunan oyuk ve girintili yer olarak da bilinmektedir. 

 Mihrap Nereye Denir?

 Mihrap denilen yer camide bulunan ve kıble yönündeki duvarın ortasında bulunan girintili yer olarak da ifade edildiğini söylemek mümkündür. Genel olarak mihrap camide bulunmakta olan bir yeri ifade eder şeklinde de ifade edilebilir.