Sözlük Moringa Nedir, Faydaları Nelerdir? Moringa Çayı Nasıl Hazırlanır?

Moringa Nedir, Faydaları Nelerdir? Moringa Çayı Nasıl Hazırlanır?

12.09.2022 - 16:21 | Son Güncellenme:

Moringa, dünyada en çok Asya ve Avrupa kıtasında; Türkiye'de ise Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen bir bitkidir. Hem yapraklarında hem de kökünde fazla sayıda vitamin ve mineral bulunan moringa bitkisinden yapılan çay ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Başta kabızlık ve ishal olmak üzere birçok sindirim sistemi hastalığına iyi gelen moringa çayının sakinleştirici etkisi de vardır. Moringa nedir, faydaları nelerdir? Moringa çayı nasıl hazırlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Moringa Nedir, Faydaları Nelerdir Moringa Çayı Nasıl Hazırlanır

Moringa hem aktarlardan hem de internet sitelerinden temin edilebilir. 

Haberin Devamı

 Moringa Nedir?

 Moringa, botanik biliminde adı Moringa Oleifera bir bitkidir. Bu bitkinin en önemli özelliği hem yapraklarının hem de meyvelerinin yenebiliyor olmasıdır. Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişen moringa bitkisi son yıllarda en çok tüketilen bitkiler arasında yer alıyor. 

 Moringa Faydaları Nelerdir?

 1- Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. 

 2- Metabolizmayı hızlandırdığı için yağ-kas endeksinin dengelenmesini sağlar. Özellikle kısa sürede sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenlerin günde bir ya da iki fincan moringa çayı içmeleri tavsiye ediliyor. 

 3- A ve D vitamini bakımından zengin olan moringa bitkisi, eklem hastalıklarına karşı korur ve kemikleri güçlendirir. 

 4- Kronik halsizliğe ve gribe iyi gelir. 

Haberin Devamı

 Moringa Çayı Nasıl Hazırlanır?

 Suyu kaynattıktan sonra bir çay kaşığı moringa çay ilave edilir. Yaklaşık 2 - 3 dakika demlenmesini bekledikten sonra içilebilir. Çayın faydalı olması için şeker ve yapay tatlandırıcı konmaması gerekir.