Sözlük Ordövr Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ordövr Tabağında Neler Olur?

Ordövr Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ordövr Tabağında Neler Olur?

12.01.2022 - 05:08 | Son Güncellenme:

Davetlerde ya da restoranlarda ana yemekten önce sunulan pek çok atıştırmalık bulunmaktadır. Bu atıştırmalıklar yöreden yöreye değişebildiği gibi her yerde aynı olmamaktadır. Dünyanın dört bir yanında sunulan bu atıştırmalıklara ordövr adı verilmektedir. Peki, ordövr ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ordövr tabağında neler olur? İşte, ordövr tabağı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Ordövr Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ordövr Tabağında Neler Olur

Ordövr tabağı, ana yemeklerden önce çeşitli mezelerle hazırlanan bir aperatif olarak ifade edilmektedir.

Ordövr Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ordövr, bir başlangıç yemeği olarak ifade edilmektedir. Kelime anlamı olarak ana yemeğin dışında kalan yemekler için kullanılan bir kavram olmaktadır. Ordövr tabağı sıcak ve soğuk mezelerden meydana gelmektedir. Türkiye'de meze tabağı olarak bilinen ordövr kelimesi Fransızca bir kelime olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre ordövr kelimesi yemekaltı, yemekten önce anlamında ifade edilmektedir.

Ordövr Tabağında Neler Olur?

Ordövr tabağında patates kızartmaları, patates köfteleri, kroketler, börek çeşitleri, tostlar, salatalar, havyar, karides, ıstakoz, peynir çeşitleri, midye çeşitleri, füme etler, balıklar kanepeler ve lazanya olmaktadır.