Sözlük Rnb Ne Demek, Açılımı Nedir? R&b Temsilcileri Kimlerdir?

Rnb Ne Demek, Açılımı Nedir? R&b Temsilcileri Kimlerdir?

18.01.2022 - 11:48 | Son Güncellenme:

Birçok farklı müzik türü bulunmaktadır. Bu müzik türlerinin isimleri ve temsilcileri de oldukça fazla merak edilmektedir. RnB de bu müzik çeşitlerinden birisi olarak ifade edilebilir. RnB ne demek, açılımı nedir? R&B temsilcileri kimlerdir? RnB kelimesinin sahip olduğu anlam ile ilgili tüm detayları derledik.

Rnb Ne Demek, Açılımı Nedir R&b Temsilcileri Kimlerdir

 RnB teriminin bir müzik türünü ifade etmek için kullanıldığını söylemek mümkündür. RnB aynı zamanda R&B olarak da kullanılmaktadır. Amerikalıların ürettiği bir müzik türü olduğunu söylemek de mümkündür.

Haberin Devamı

 RnB Ne Demek, Açılımı Nedir?

 RnB kelimesinin bir kısaltma olduğunu söylemek mümkündür. Kelimenin açılımının ise Rhythm and Blues olduğu ifade edilebilir. RnB türünün caz, rap, gospel ve blues karışımı bir müzik çeşidi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 

 R&B Temsilcileri Kimlerdir?

 R&B türü ilk kez Afrika kökenli Amerikalılar tarafından üretilmekte olan bir müzik türü olarak bilinmektedir. İlk olarak R&B örneklerinin Stevie Wonder, Michael Jackson, Dionne Warwick ve Aretha Franklin tarafından verildiğin söylemek mümkündür. , Janet Jackson, Whitney Houston, Mariah Carey gibi isimlerde önemli R&B temsilcileridir.