Sözlük Rövaşata Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Rövaşata Çekmek Ne Demek?

Rövaşata Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Rövaşata Çekmek Ne Demek?

06.12.2021 - 01:58 | Son Güncellenme:

Spor dallarında kullanılan bazı terimler bulunuyor. Rövaşata terimi de pek çok kişi tarafından duyulan ve araştırılan bir kelimedir. Rövaşata kelimesini duyan bireyler, hangi anlamı taşıdığı konusunda bir takım araştırmalar yürütebiliyor. Rövaşata çekmek sözcüklerinin tam olarak hangi anlamda olduğu merak ediliyor. Rövaşata ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Rövaşata çekmek ne demek? Rövaşata kelimesinin anlamıyla ilgili tüm detayları derledik.

Rövaşata Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Rövaşata Çekmek Ne Demek

Futbol oyununda duyulan sözcüklerden biri de, rövaşata kelimesidir. Rövaşata kelimesi, havada olan topa havada ters perende atarken tek ayakla topa vuruş şeklidir. 

Haberin Devamı

 Rövaşata Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Günümüzde farklı spor dallarında kişiler birçok kelime kullanabiliyor. Futbolda oyuncuların yapabileceği bir takım farklı hareketler bulunuyor. Rövaşata da yapılan hareketlerden sadece bir tanesidir. Rövaşata sözcüğü TDK'ya göre, havada olan topa oyuncuların ters parende atarken tek ayakla şut çekmesidir.

 Rövaşata Çekmek Ne Demek?

 Futbolcuların topa vuruş şekilleri farklı olabiliyor. Yapılan farklı vuruşlara farklı isimler kullanılıyor. Rövaşata da, futbolcuların topa yaptığı bir vuruş şeklidir. Havada ters parende atarak, tek ayakla havada olan topa vuruş şeklidir.