Sözlük Safe Mode Nedir, Türkçesi Ne Demek? Safe Mode Ne İşe Yarar?

Safe Mode Nedir, Türkçesi Ne Demek? Safe Mode Ne İşe Yarar?

26.08.2022 - 00:24 | Son Güncellenme:

Safe Mode İngilizce üzerinden güvenli mod anlamına gelir. Özellikle bilgisayarlarda kullanma ve herhangi bir problem olduğunda değerlendirilen bir yapıdır. Safe mode nedir, Türkçesi ne demek? Safe mode ne işe yarar? Safe mode hakkında merak edilen tüm detaylar.

Safe Mode Nedir, Türkçesi Ne Demek Safe Mode Ne İşe Yarar

Bilgisayarlarda yaşanacak bir problemi çözmek için kullanılan mont safe Mode olarak ifade edilir. Türkçe üzerinden ele alındığı zaman ise güvenli modda olarak değerlendirilir. Sadece bilgisayarlarda değil amaca uygun farklı yerlerde de bu kelime grubu duruma göre kullanılır.

Haberin Devamı

 Safe Mode Nedir?

 Özellikle bilgisayar üzerinde yaşanabilecek olası problemlerde bilgisayarlar bu mod üzerinde açılır. Bu durum güvenli mod olarak bilinir ve bilgisayardaki problemleri doğrudan erişim imkanı sağlar. Dünya çapında taşımış olduğu bu anlam ile beraber bilgisayarlarda genelde kullanılır.

 Safe Mode Türkçesi Ne Demek? 

 Türkçe üzerinden ele alındığı zaman safe mode, güvenli mod anlamı taşımaktadır. Kökeni ingilizce olması ile beraber aynı anlama doğrultusunda bilgisayarlarda kullanılır. Bilgisayara erişim sağlanamadığı zamanlarda segment kullanılır. Bu bağlamda giriş yapılır ve böylece güvenli bir şekilde bilgisayar düzeltilir.

 Safe Mode Ne İşe Yarar?

 Dosya ve sürücüler kullanmak suretiyle Windows’u temelde başlatmak için safe mode kullanılır. Bu şekilde sistem açıldığı zaman içerisindeki sorunlara doğrudan erişim şansı elde edilir. Yani bilgisayara birisi olarak direkt müdahale etme şansı yakalanır. Böylece ayarlar düzeltilebilir, sürücü ve benzeri pek çok farklı sisteme gelişim imkanı sağlanır. 

Yazarlar