Sözlük Samsara Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Samsara Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

09.03.2022 - 04:26 | Son Güncellenme:

Çeşitli dinlerde ortak kullanıma sahip olan bazı terimler bulunmaktadır. Bu terimler o dine inanan insanlar tarafından önemli olarak kabul edilmektedir. Samsara kavramı da bu bağlamda ele alınması gereken bir terim olmaktadır. Hinduizm, Budizm ve daha başka dinlerde kullanılan bu kavram yaşam döngüsünü ifade etmektedir. Peki, Samsara nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? İşte, Samsara hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Samsara Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek


Samsara kavramı Hint dinlerinin ortak bir tanımı olarak kullanılmaktadır. Ölümü ve yeniden doğuşu anlatan bu kavram Hint dinlerinin temelini oluşturmaktadır.

Samsara Nedir?

Samsara kelimesi dünya anlamına gelen bir kavram olmaktadır. Yeniden doğum döngüsünün nasıl olduğunu anlatan samsara kavramı yaşam döngüsünü, ölümü, yeniden doğuşu, var oluşu ve yok oluşu anlatmaktadır. Budizm geleneğine göre bu döngüyü terk etmek gerekmektedir.

TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Samsara kelimesinin Türk Dil Kurumu tarafından yapılmış herhangi bir açıklaması bulunmamaktadır. Bu kavram Türk Dil Kurumu kaynaklarında yer almamaktadır. Samsara kavramı Hint kaynaklarında sıklıkla kullanılan ve yeniden doğma anlamına gelen bir terim olmaktadır.