Sözlük Sitotoksik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Sitotoksik Tedavi Örnekleri Nelerdir?

Sitotoksik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Sitotoksik Tedavi Örnekleri Nelerdir?

26.06.2022 - 02:25 | Son Güncellenme:

Kanser tedavisinde karşımıza çıkan bir terim bulunmaktadır. Bu terim sitotoksik olarak karşımıza çıkmaktadır. Sitotoksik kelimesi zararlı hücreler ile savaşmak anlamına kullanılan bir kelimedir. Buradaki zararlı hücreler kanser hücreleri olmaktadır. Vücuda enjekte edilmektedir ve kanser ile savaşması öngörülmektedir. Tedavi sırasına genellikle uygulanan bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır ve başarılı olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sitotoksik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Sitotoksik Tedavi Örnekleri Nelerdir


Kanser hücrelerine savaş açan ve onları öldüren maddeye sitotoksik denmektedir. Kelimenin içinde bulunan toksik kelimesi karşıt anlamlı olarak kullanılmaktadır. Karşı tepki veren bir maddeyi açıklamaktadır ve kanser hücresine karşı olmaktadır.

Sitotoksik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Sitotoksik bir maddedir ve savaşçı bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullanıldığı tedavi ise kanser tedavisi olmaktadır. Kemoterapi alan insanların tedavisine eklenmektedir. Amacı kanser hücrelerini yok etmek olmaktadır. TDK sözlüğünde ise kanser hücresini öldüren ve yok eden anlamına gelmektedir.

Sitotoksik Tedavi Örnekleri Nelerdir?

Sitotoksik tedavisi kanser tedavisi içinde yer alan bir tedavidir. İlaç ile yapılan tedavi şekline sitotoksik tedavi denmektedir. Kemoterapi aşamasına kullanılmaktadır. Bu da kemoterapi tedavi şekillerinde kullanıldığı anlamına gelmektedir. İnsanların ihtiyacı olduğu kadarı sitotoksik ile karşılanmaktadır.

Sitotoksik tedavisi kemoterapi aşamasına olan kişilere uygulanan bir tedavidir. Zararlı olan her hücreyi öldürmektedir. İlaç ile öldürülmesi mümkün olan her kanser şeklinde işe yaramaktadır. Örneğin kolon kanseri bunlardan biri olmaktadır. Kolon kanseri tedavisinde sıklıkla kullanılan bir tedavi şekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun dışında kan kanseri tedavisinde de kullanılmaktadır.