Sözlük Th Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Th Neyin Kısaltılmasıdır?

Th Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Th Neyin Kısaltılmasıdır?

05.12.2021 - 02:21 | Son Güncellenme:

Th, Toryum elementinin kısaltması olarak bilinmektedir. Kimya terimi olan “TH” aynı zamanda bir element adıdır. Elementlerde kısaltma olmamaktadır, Th toryum elementinin simgesidir. Türkiye Toryum elementi kaynakları bakımından zengin bir ülkedir. Toryum gelecekte enerji kaynağı olarak kullanılabilmek amacıyla tüm dünyada yer altı kaynağı olarak bulunmaktadır. Th ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Th neyin kısaltmasıdır tüm detayları ile derledik.

Th Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Th Neyin Kısaltılmasıdır


TH, Toryum elementinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Toryum bir kimyasal maden elementidir. Simgesi ise “TH” olarak belirlenmiş bulunmaktadır. Th toryumun kısaltması değil, simgesidir. Dünyanın her yerinde yüksek enerji kaynağı olarak kullanılması düşünülen Toryum kaynakları ülkemizde de bulunmaktadır.

Th Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Th, toryum elementi simgesidir. TDK sözlük anlamı; Atom numarası 90, atom ağırlığı yaklaşık 232 olan, 112,6 yoğunluğunda,1700 derecede eriyen, kurşun renginde, havada bozulmaz, atom enerjisi kaynağı olarak kullanılan radyo etkin bir element. Kısaltması th olarak görülmektedir.

Th Neyin Kısaltmasıdır?

Toryum elementinin kısaltması ya da simgesi olarak bilinmektedir. Toryum kaynakları bakımından zengin Türkiye toprakları gelecekte verimli enerji üretimi bakımından öncü olabilecektir.