Sözlük Timsah Gözyaşı Ne Demek? Timsah Gözyaşları Deyminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Timsah Gözyaşı Ne Demek? Timsah Gözyaşları Deyminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.11.2021 - 16:50 | Son Güncellenme:

En çok kullanılan deyimler içerisinde timsah gözyaşı gelir. Özellikle insanların birbirine karşı farklı sebeplerden dolayı kullandığı yaygın deyimler arasında yer alır. Peki, Timsah gözyaşı ne demek? Timsah gözyaşları deyiminin TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Timsah Gözyaşı Ne Demek Timsah Gözyaşları Deyminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Cümle içerisinde ya da tek başına kullanılan önemli deyimler arasında timsah gözyaşı yer alır. Gerçek timsahlardan gelen hikayesi ile beraber mecaz ve yan anlam eşliğinde deyim olarak değerlendirilir.

Haberin Devamı

Timsah Gözyaşı Ne Demek?

Timsahlar avlarını yedekleri sırada ağzına çok açtığı zaman gözlerinden sıvı gelir. Ancak salgılanan bu sıvının gözyaşı ile herhangi bir ilgisi yoktur. Bu durumdan başlamak suretiyle timsah gözyaşı, bir şeye üzülmediği halde üzülmüş gibi görünen insanlar için değerlendirilir.

Timsah Gözyaşları Deyiminin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Timsah gözyaşları deyimi Türk Dil Kurumu üzerinden direkt olarak insanlar için ifade edilir. Bu doğrultuda herhangi bir durum karşısında üzülmemesi ne rağmen üzülmüş gibi görünen insanlar için timsah gözyaşları deyimi kullanılır. Yani gerçek olmayan bir üzüntü göstergesi timsah gözyaşları şeklinde anlatılır.