Sözlük Vakit İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Vakit Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Vakit İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Vakit Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

10.03.2022 - 04:18 | Son Güncellenme:

Vakit ile ilgili cümleler düşünüldüğünde ilk olarak bir iş için ayrılan vakit denebilmektedir. Kelime öbekleri arasında vakit sözcünü görenler kendince anlam yükleyebilmektedir. Çünkü herkes için vakit farklı anlam taşıyabilmektedir. Kimine içinde bulunduğu andır vakit, kimine göre asır- çağ olarak çağrışım yapmaktadır. Vakit ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde vakit kelimesi geçen örnek cümleleri detayları ile derledik.

Vakit İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Vakit Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Vakit, herkesin bildiği bir kelimedir. Aynı zamanda herkesin kendine göre anlam yüklediği bir sözcüktür. Vakit ile ilgili pek çok cümle kurulabilmektedir. Mesela, bu gün de vakit akşam oldu. Her gün aynı vakitte kitap okur. Örnekleri verilebilmektedir. Türk Dil Kurumu kayıtlarında vakit; zaman- çağ olarak görülmektedir. Arapça bir sözcük olan vakit, vakt olarak da tanımlanabilmektedir. Çoğlu ise evkat, yani zamanın bir parçası anlamı taşımaktadır.

Vakit İle İlgili Cümleler Nelerdir?

Vakit= zaman anlamında kullanılan bir kelimedir. İçinde bulunulan ‘an’ vakit olduğu gibi, asırlar söz konusu olduğunda da vakit sözcüğü kullanılmaktadır. Bu durumda geniş zaman kast edilerek vakit; çağ olarak düşünülmektedir. Arapça kökenli bir sözcük olan va-kit olarak iki hecedir.

İçinde Vakit kelimesi Geçen örnek Cümleler

Arapça bir sözcük olan vakit, zaman, çağ anlamı taşımaktadır. Ayrıca mecazi olarak iken olarak anlam taşıyan vakit, sözcüğüne örnek; Üzümler olmuş iken değerlendirmek gerekir.
Örnek cümleler;
Tam öğle zamanı,
İş güç vaktinde çalışmak gerekir.
İş bitti, artık eğlence vakti,
Tam ezan vaktinde kapı çaldı.
Vakti gelen ağaçlar çiçek açtı.
Vakti geçen yapraklar döküldü.