Sözlük Zeyrek Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Zeyrek Kime Denir?

Zeyrek Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Zeyrek Kime Denir?

25.08.2021 - 14:14 | Son Güncellenme:

Bazen televizyonda bazen internette karşımıza çıkan kelimelerin anlamlarını bilmiyor ve araştırma ihtiyacı duyuyoruz. Bazen de arkadaşlar arasında ilk defa duyulan sözcükler her zaman ilgi çekiyor ve sözcük dağarcığımıza bu sözcükleri eklemek istiyoruz. Son zamanlarda anlamı en çok merak edilen kelime öbekleri arasında yer alan zeyrek ne demektir sizler için derledik.

Zeyrek Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Zeyrek Kime Denir

 Günümüzde bazen bulmacalarda, bazen yazılı ve görsel iletişim araçlarında sıkça karşımıza çıkan Zeyrek kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizde olan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Zeyrek Ne Demek?

 Uzun yıllardır aslında dilimizde olan zeyrek kelimesinin ne anlama geldiğini ilk defa duyan kişiler merak ediyor. Zeyrek, Farsçadan dilimize geçmiş olan bir kelimedir. Anlamı ise, uyanık, anlayışlı, Zeki demektir. Bir diğer anlamı ise keten tohumudur.

 Zeyrek TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Günlük hayatta Zeyrek kelimesi çok sık kullanılıyor. Anlayışlı, uyanık ve zeki anlamına gelir. Zeyrek kelimesinin diğer anlamı ise, keten tohumu demektir.

 Zeyrek Kime Denir?

 Zeyrek kelimesi, zeki ve uyanık kişilere söylenen bir sözdür. Aynı zamanda halk arasında Zeyrek kelimesi, anlayışlı kişiler için de kullanılır.