Eğitim Sph Nedir? Gözde Sph Kaç Olmalıdır, Normali Kaçtır?

Sph Nedir? Gözde Sph Kaç Olmalıdır, Normali Kaçtır?

06.09.2022 - 16:30 | Son Güncellenme:

Göz değerleri kişinin görme derecesini ifade etmektedir. Artı ve eksi ile gösterilen bu derece ile kişinin miyop olup olmadığı anlaşılmaktadır. Normal göz derecesinin üzerine + ifade bulunuyorsa kişi hipermetrop, - derece bulunuyorsa miyoptur. Bu değerin ölçülemediği noktada ise kişiye sfreik tanısı konulmaktadır. SPH ölçümleri de gözün kaç derece olduğunu ifade etmeye yardımcı olur. Uzağı ve yakını görmek için artı ve eksi dereceler tanımlanmaktadır. SPH nedir, gözde SPH kaç olmalıdır ve normali kaçtır? İşte, tüm detaylar.

Sph Nedir Gözde Sph Kaç Olmalıdır, Normali Kaçtır

SPH değerleri kişinin göz ölçüsünü belirlemek için kullanılmaktadır. Normal SPH değeri ile kişi hiçbir görme kaybı yaşamadan normal bir görüş sağlamaktadır. Bu değerin artı ya da eksi olması da gözde çeşitli görme problemlerinin başladığını ya da ilerlediğini göstermektedir. SPH değerlerinin normal ölçütleri ise 0 ila 180 aralığında olmalıdır.

SPH Nedir?

SPH değeri, görme alanında ölçülendirme yapmak için belirlenen değer çeşitlerinden biridir. SPH değeri sayesinde kişinin hangi derecede gördüğü anlaşılmaktadır. Pek çok kişi SPH değerinin ölçütü ile görme bozukluğu olup olmadığını anlamaktadır. Miyop, hipermetrop ya da astigmat gibi görme problemlerinin tamamı SPH değeri ile ölçülmektedir.

Gözde SPH Kaç Olmalıdır ve Normali Kaçtır?

Gözde SPH değeri normal bir kişide 0 ile 180 aralığında olmalıdır. Aynı zamanda -4.00 oranında da hipermetrop ölçüsü belirlenmektedir. Kişilerin normal görme oranları ise 0 ve 180 aralığında değişiklik göstermektedir.