Eğitim Surimi Nedir, Nasıl Yapılır? Surimi Nasıl Tüketilir?

Surimi Nedir, Nasıl Yapılır? Surimi Nasıl Tüketilir?

20.07.2022 - 16:32 | Son Güncellenme:

Surimi Uzak Doğu mutfaklarında çok sık tüketilen besinlerden birisidir. Kıyılmış balık anlamına gelen ve popüler kültürde yerini alan surimi marketlerde de satılmaktadır. Peki, surimi nedir, nasıl yapılır? Surimi nasıl tüketilir? İşte, merak edilenler.

Surimi Nedir, Nasıl Yapılır Surimi Nasıl Tüketilir

Surimi suşi restoran menlerinde sıklıkla görülen ve balıketinden yapılan yiyeceklerden birisidir. Kolesterol içeriği oldukça yüksek olan surimi amino asit bakımından da zengindir.

Surimi Nedir?

Surimi beyaz etli balıkların ezilerek karıştırılması ve homojen bir karışım elde edilmesinden sonra içerisine yengeç, ıstakoz ya da karides aromaları gibi koku ve tat verici maddelerin eklenmesi ile hazırlanmış ve işlenmiş gıda türüdür. Günümüzde market raflarında paketlenmiş olarak bulmak mümkündür. Ürün genellikle pişmiş olarak bulunmaktadır.

Surimi Nasıl Yapılır?

Surimiyi kendi evlerinde yapmak isteyen kişiler ilk olarak yengeç surimi çubukları 1,5 santimetrelik parçalara kesmesi gerekir. Kalan tüm malzemeler de ufak parçalar halinde kesilerek robota konulması gerekir. Bu karışım homojen bir sos olana kadar çekilmelidir. Yengeçler servis tabağına alınır ve sos ile kaplanmaktadır. Üzerine ise ince kesilmiş maydanoz konulur.

Surimi Nasıl Tüketilir?

Surimi işlem görmüş bir ürün olmaktadır. Bu sebeple pişirmeden de tüketmek mümkündür. Çiğ gibi bir his veren surimi işlem görmesi sebebi ile aslında ciğ bir besin değildir. Sushi gibi yemeklerde rahatlıkla pişirilmeden de tüketilebilir. Ayrıca surimi salatalara veya sandviçlere de eklenebilir ve bu şekilde de tüketilebilir.