Eğitim Telefon Neden Donar? Telefonlarda Donup Kapanma Sebepleri

Telefon Neden Donar? Telefonlarda Donup Kapanma Sebepleri

10.08.2021 - 01:31 | Son Güncellenme:

Zaman içerisinde akıllı telefonlarda donma meydana gelir. Sonuçta yüksek donanım ve yazılıma sahip olan bu cihazlar, aynı zamanda hassas bir yapıya sahiptir. Peki, telefon neden donar? Telefonlarda donup kapanma sebepleri hakkında detayları derledik.

Telefon Neden Donar Telefonlarda Donup Kapanma Sebepleri

Birçok farklı nedenden dolayı telefonlarda donma meydana gelebilir. Özellikle bazı durumlarda telefon donma ile beraber kilitlenme yaşanır. Böyle durumlarda herhangi bir şekilde telefonum idare etmek oldukça zordur.

Haberin Devamı

 Telefon Neden Donar?

 Belli başlı nedenlerden dolayı telefonda donma ortaya çıkabilmektedir.

 - Yazılım ve donanım üzerinden uyumsuzluk

 - Telefondaki donanımlardan birinin arızalı olması

 - Telefonun yüklenmiş olan uygulamalardan meydana gelen sorunlar

 - Telefona yüklenen uygulamalar nedeniyle yoğunluk

 - Zararlı bir yazılım, yani virüs

 Genelde bu gibi nedenlerden dolayı telefonda donma meydana gelebilmektedir. Böyle durumlarda eğer müdahale edilebiliyor ise telefondaki uygulamaları silmek etkili olabilir. Aynı zamanda temizlik yapmak da oldukça önemlidir. Eğer gerekli şekilde telefona müdahale edilemiyorsa o zaman bir telefon hastanesine götürülerek destek alınabilir.

 Telefonlarda Donup Kapanma Sebepleri 

Haberin Devamı

 Akıllı telefonlar belli bir işlemci ve ram kapasitesi bünyesinde çalışır. Ancak bu sistemler aynı zamanda hassas bir yapıya sahiptir ve zaman içerisinde performansını kaybeder. Bu doğrultuda telefonu aşırı oranda uygulama yüklemek ve telefonu çok fazla zorlamak, donma gibi sebep ortaya çıkarabilmektedir. Aynı zamanda özellikle android temelli telefonlarda yazılım ve donanım uyumsuzluğu donmayı neden olabilmektedir. Elbette farklı sebeplerden dolayı telefona sızmış olan zararlı yazılımlar, yani virüsler telefonda donma oluşturabilir.

 Telefonda Donma Yaşanırsa Ne Yapılması Gerekir?

 Akıllı telefonlarda donma söz konusu olduğu vakit öncelikle cihazdaki bazı uygulamaları silmek gerekir. Aynı zamanda genel bir temizlik yapılması ile beraber, eğer bunlar işe yaramıyorsa sıfırlama en önemli çözüm yollarından biridir. Tabii tüm bunlar işe yaramamış ise uzman bir destek almak ve telefonu tamir ettirmek gerekir.