Eğitim Teog Nedir, Açılımı Ne Demek? Teog Sınavı Kaçıncı Sınıfta Yapılır?

Teog Nedir, Açılımı Ne Demek? Teog Sınavı Kaçıncı Sınıfta Yapılır?

09.12.2021 - 05:10 | Son Güncellenme:

Ülkemizde uygulanan pek çok sınav bulunmaktadır. Bunlardan birisi de TEOG olmaktadır. Pek çok öğrenci TEOG açılımını ve kaçıncı sınıfta uygulandığını merak etmektedir. Peki TEOG nedir, açılımı ne demek? TEOG sınavı kaçıncı sınıfta yapılır? Sizlere TEOG hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Teog Nedir, Açılımı Ne Demek Teog Sınavı Kaçıncı Sınıfta Yapılır


TEOG 2013-2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar neticesinde yürürlüğe alınmış bir sınavdır. Ortaöğretime geçme aşamasında oluşturulmuş bu sistem iki aşamadan oluşmaktadır.

TEOG Nedir?

Temel eğitimde öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretime geçişi için kullanılan sisteme TEOG adı verilmektedir. Bu sistem doğrultusunda 8. sınıf okuyan tüm öğrenciler biri ilk dönem, diğeri ikinci dönem olmak üzere iki kez ortak sınava girmektedir.

TEOG Açılımı Ne Demek?

TEOG ülkemizde uygulanan bir sınav sistemidir. 8. sınıf öğrencilerin ortaöğretime geçiş için uygulana bu sistem iki aşamadan oluşmaktadır. TEOG açılımı ise Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi olmaktadır.

TEOG Sınavı Kaçıncı Sınıfta Yapılır?

TEOG sınavı 8. sınıf öğrencilerinin sene sonu girdiği bir sınavdır. Bu sınavın yerleştirme puanı öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ortak sınav puanının toplanması ile belirlenmektedir. Bu sınava giren öğrenciler pek çok dersten sorumlu olmaktadır. TEOG sınavında sorunlu olunan dersler şunlardır:

- Türkçe
- Matematik
- Fen Bilimleri
- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
- Yabancı Dil
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi