Eğitim Tim Ne Demek, Açılımı Nedir? Tim Kaç Kişi Olur?

Tim Ne Demek, Açılımı Nedir? Tim Kaç Kişi Olur?

12.09.2022 - 04:10 | Son Güncellenme:

Askeri birlikler, sayılarına ve görevlerine göre isimlendirilmiştir. En büyük birlik, 400 bin ile 1 milyon askerden oluşan ordu gruplarıdır. Kısaca "ordu" denen bu birlikler, savaşlarda ve meydan muharebelerinde görev alır. Kolordu en az 20 bin, tümen ise 10 bin askerden oluşur. Tümenin komutanına tümgeneral, kolordunun komutanına ise korgeneral ya da koramiral denir. Askeri birliklerden biri olan tim kelimesinin sözlük anlamı nedir? Tim kaç kişiden oluşur ve görevleri nelerdir detayları ile derledik.

Tim Ne Demek, Açılımı Nedir Tim Kaç Kişi Olur

Tim ile eş anlamlı sözcükler:

1- Grup - Topluluk anlamına gelir. İngilizce yazılışı: Group

2- Ekip - Aynı amaç doğrultusunda hareket eden kişilerin oluşturduğu gruba ekip denir.

3- Fırka - Arapça kökenli fırka hem bölük hem de siyasi parti anlamına gelir.

4- Klik - Fransızca kökenli kelime "Clique" şeklinde yazılır. Klik, takım ve tim sözcükleriyle eş anlamlıdır.

Tim Ne Demek, Açılımı Nedir?

Dilimize İngilizceden geçen tim kelimesi "team" sözcüğünün Türkçeleşmiş halidir. "Team" sözcüğü "tim" şeklinde okunduğu için, kelime dilimize bu şekilde aktarılmıştır.

Askeri eğitimlerde ve operasyonlarda görev alan küçük birliklere tim denir. Özel tim ise, sadece belli başlı görevlerde yer alan uzman askerlerden oluşur.

Tim Kaç Kişi Olur?

En küçük askeri birlik olan tim, toplam 5 kişiden oluşur. Timden sorumlu olan rütbeliler onbaşı ve çavuştur. Timde yer alan askerler keşiflerde, operasyonlarda ve tatbikatlarda birlikte görev alırlar.