Eğitim Tkgs Nedir, Ne İşe Yarar? Tkgs İle Kanallar Nasıl Güncellenir?

Tkgs Nedir, Ne İşe Yarar? Tkgs İle Kanallar Nasıl Güncellenir?

10.03.2021 - 14:49 | Son Güncellenme:

TKGS açılımı, TÜRKSAT kanal güncelleme sistemidir. TÜRKSAT 2014 yılında uzaya yeni bir uydu göndermiştir. TÜRKSAT 4A haberleşme uydusu 42 derece doğu bölgesinde ilave kapasite sağlaması sebebi ile uydu üzerinden TV ve radyo yayınlarında artışlar meydana gelmiştir. TKGS nedir, ne işe yarar? TKGS ile kanallar nasıl güncellenir? İşte, tüm detaylar.

Tkgs Nedir, Ne İşe Yarar Tkgs İle Kanallar Nasıl Güncellenir

TÜRKSAT 4A sayesinde TV kanallarının HD olanları da yayın hayatına geçmiş oldu. Bunun yanında uydu üzerinden her gün yeni TV yayınları da eklenmektedir. Ancak yeni uydunun ardından TÜRKSAT kullanıcıları kanal ayarı yapmakta sıkıntılar yaşayabilmektedir.

Haberin Devamı

TKGS Nedir, Ne İşe Yarar?

TKGS ile SMART TV ve uydu alıcılarının ihtiyacı olan kanal bilgileri TÜRKSAT tarafından yayınlanır. Bu kanal bilgileri uydu alıcılarına aktarılır ve burada işlenir. Böylece kanal verileri güncellenir ve kanal güncellemeleri de yapılmış olur.

Ülkemizde bulunan çoğu uygu izleyici, uydu alıcılarında bulunan kanal arama yöntemi ile kanal güncellemesi yapamaz. Bu da kanalların güncellenmesi esnasında kişilerin sıkıntı yaşamasına sebep olmaktadır. Bunun yanında güncelleme yapılırken de çeşitli problemler yaşanabilmektedir.

Uydu üzerinden yayın yapan kanalların parametrelerinde bazı zamanlar değişimler meydana gelebilir. Bunun yanında bazen yeni kanalların açılması sebebi ile de güncelleme yapmak gerekebilmektedir.

Haberin Devamı

TKGS İle Kanallar Nasıl Güncellenir?

TKGS, TÜRKSAT tarafından kanalların kolay bir şekilde güncellenmesi için sunulmuştur. Haberleşme uyduları ile yapılan kanal yayınlarının frekanslarında bazen değişiklik olabilir. Bazen yeni kanallar açılır ya da kapandığı durumlar da olabilmektedir. TKGS ile kanal güncellemeleri yapılırken ortaya çıkan sorunlar en aza indirilmiştir. Bu şekilde kanal güncelleme işlemi çok daha kolay bir şekilde gerçekleşebilmektedir.

TKGS sayesinde, kişiler kanallar ile ilgili parametreleri takip etmeden, hızlı bir şekilde listeleri uydu alıcılarına gönderebilmektedir. Böylece TKGS destekli akıllı TV sistemleri ve uydu alıcıları üzerinden kanal değişiklikleri kolaylıkla gerçekleşmektedir.