Eğitim Tmgd Nedir, Ne İş Yapar? Tmgd Nasıl Olunur?

Tmgd Nedir, Ne İş Yapar? Tmgd Nasıl Olunur?

16.03.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Bazı meslekler diğer meslek kollarına göre daha fazla donanımlı olmayı gerektirmektedir. Bu meslekler için gerekli koşullar sağlandığında işe alımlar gerçekleşmektedir. TMGD de bu mesleklerden biri olarak belirtilmektedir. Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olarak ifade edilen bu meslek kolu için gerekli olan birtakım şartlar bulunmaktadır. Peki, TGMD nedir, ne iş yapar? TGMD nasıl olunur? İşte, TGMD hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Tmgd Nedir, Ne İş Yapar Tmgd Nasıl Olunur

TGMD yani Tehlikeli madde güvenlik danışmanı, tehlikeli maddelerle çalışmaktadır. Bu nedenle bu konuda bilgi sahibi olması gerekli olan koşullar arasındadır.

Haberin Devamı

 TGMD Nedir, Ne İş Yapar?

 Tehlikeli madde danışmanı, tehlikeli madde lojistiği, satışı, üretimi yapan firmalarda gönderme, taşıma, ambalajlama, depolama, yükleme, boşaltma gibi alanlarda görev alarak bu işlerin insana ve çevreye zarar vermeden yapılmasını sağlamakla görevli olan kişilere denilmektedir. TGMD'nin görevleri şu şekilde olmaktadır:

 - Tehlikeli maddelerin taşınması sırasında mevzuata uygun davranılıp davranılmadığını izlemek

 - Tehlikeli madde taşımacılığında işletmeye tavsiyelerde bulunmak

 - Tehlikeli madde taşınacak araçları alıp satarken işletmeye rehberlik etmek

 - Tehlikeli madde taşınması sırasında meydana gelecek ihlalleri önlemek için gerekli tedbirleri almak

 TMGD Nasıl Olunur?

 TMGD olmak için gerekli olan birtakım şartlar bulunmaktadır: Fen ya da mühendislik lisans mezunu olmak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurum ya da kuruluşlardan en az 64 saatlik TMGD eğitimi alarak bakanlığın yapacağı sınavdan 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekmektedir.