Eğitim Tripitaka Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tripitaka Hangi Dilde Yazılmıştır?

Tripitaka Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tripitaka Hangi Dilde Yazılmıştır?

22.02.2022 - 14:48 | Son Güncellenme:

Türkçede birçok farklı ve bilinmeyen kelimeler bulunmaktadır. Özellikle bu kelimeler farklı kitaplarda ve araştırma makaleleri ile videolar üzerinden öne çıkıyor. Peki, Tripitaka nedir, özellikleri nelerdir? Tripitaka hangi dilde yazılmıştır tüm detayları ile derledik.

Tripitaka Nedir, Özellikleri Nelerdir Tripitaka Hangi Dilde Yazılmıştır

Bu kelimeyi farklı yerlerde duyan birçok kişi anlamını merak etmektedir. Özellikle hem tarihi hem de dini açıdan önemli bir yere sahip olduğunu söylemek gerekmektedir. O yüzden birçok kişi bunun anlamını öğrenebilmek için internet üzerinden araştırma yapıyor

Haberin Devamı

Tripitaka Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Budist kutsal yazıları adına kullanılan geleneksel bir terim tripitaka olarak bilinmektedir. Aynı zamanda yetkili olarak bilinen kanonik metinler şeklinde de ifade etmek mümkün. Bununla beraber Budist yasalarını belirleyen önemli metinler içerisinde de yer alır. Tabii her Manastır için Budizm açısından 32 farklı kitap bulunmaktadır. Bu kitaplar öğretileri ve diğer tüm unsurları taşır. O yüzden taşımış olduğu bu özellikler ile beraber önemli ve kültürel, aynı zamanda geleneksel terimlerdir.

Tripitaka Hangi Dilde Yazılmıştır?

Oldukça eski yazıtlar ve öğretiler olarak öne çıkan tripitaka, köklü bir geçmişe sahip dil üzerinden yazılmıştır. Bu doğrultuda pali dilindeki şekli ile korunmuş olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Budist yazmalarının standart bir ilerlemesi olarak öne çıkar ve günümüzde hala önemli bir şekilde kullanılır. Bu sebepten dolayı Tamamen orijinal dili ile beraber yazıtları üzerinden günümüzde önemli bir yer tuttuğunu ifade etmek mümkün.