EğitimÜniversiteye girişte sınav şart değil!

Üniversiteye girişte sınav şart değil!

28.06.2013 - 12:50 | Son Güncellenme:

Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tamamlandı. Ülkemizde 2 milyon öğrencinin girdiği sınavda okulların kontenjanları kısıtlı, aday sayıları yüksek. Peki bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ne yapacak?

Üniversiteye girişte sınav şart değil

1965’te İsveç’te kurulan ve dünyanın 41 şehrinde 7 dilde eğitim veren EF Education First Akademik Yıl Programları Türkiye Ülke Ürün Müdürü Onur Balaban, herhangi bir nedenle sınava giremeyen ya da istediği programa yerleşemeyen öğrenciler için, bir yıllık süreyi verimli geçirmenin yollarını değerlendirdi. EF Education First’ün sunduğu yurtdışı üniversite hazırlık programları öğrencilere İngilizcelerini geliştirmenin yanı sıra programları başarıyla tamamladıkları takdirde, IELTS gibi sınavlara girmeden farklı ülkelerdeki üniversitelere doğrudan geçiş imkanı tanıyor.

Haberin Devamı

İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Singapur gibi ülkelerin Oglethorpe University, Hult International Business School, Oxford Brookes University gibi seçkin üniversitelerinin akreditasyon verdiği yurtdışı hazırlık programlarını tamamlayanlar, bu üniversitelerin lisans, mastır ya da MBA programlarına doğrudan geçiş yapabiliyor.

EF Education First Akademik Yıl Programları Türkiye Ülke Ürün Müdürü Onur Balaban adayların üniversite sınavlarında kaybettikleri bir yılın farklı şekillerde değerlendirilebileceğini ve bu süre boyunca sınava yeniden hazırlanarak sınav stresini tekrar yaşamak yerine yurtdışındaki alternatiflere yönelebileceklerini söyleyerek şöyle konuşuyor: “Günümüzün oldukça rekabetçi iş hayatına en iyi şekilde atılmayı planlayan öğrenciler için üst düzey akademik eğitim imkanı sağlayan ülkelerde eğitime olan talep son yıllarda artan bir trend ile ilerliyor. Öğrencilerin seçkin üniversitelerdeki yüksek akademik yeterlilikleri sağlayabilmeleri için iyi bir yabancı dil eğitiminin yanında akademik becerilerini de geliştirmeleri gerekiyor. Biz, öğrencilerin kişisel gereksinimlerine uygun programlar sunuyoruz. Deneyimli öğretim kadromuz, yüksek beklentileri olan ve İngilizce konuşulan akademik bir ortamda öğrencilerin başarılı olması için gereken dil seviyesini ve akademik becerileri kazanmasını sağlıyor. İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya ve Singapur’da 150’den fazla partner üniversitemize yüzde 100 yerleştirme garantisi sunuyoruz.”