Eğitim Uzun Hikaye - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Uzun Hikaye - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 15:11 | Son Güncellenme:

İyiler Ölmez, Rüzgarlı Pazar, Bir Demet İstanbul, Hüzün ve Tesadüf kitaplarının yazarı Mustafa Kutlu'nun kaleme aldığı Uzun Hikaye, 2000 yılında yayımlandı. En çok okunan öykü kitaplarının başında gelen Uzun Hikaye kitabının konusu ve karakterleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Uzun Hikaye - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Uzun Hikaye kitabı, 2011 yılında Osman Sınav tarafından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Çekimleri Sakarya ve Isparta'da gerçekleştirilen filmde Kenan İmirzalıoğlu, Mustafa Alabora, Tuğçe Kazaz, Zafer Algöz, Altan Erkekli ve Cengiz Bozkurt rol almaktadır. 

Haberin Devamı

 Uzun Hikaye Kitap Özeti Oku

 Ali ile Münire genç yaştan beri birbirlerine aşıktır. Münire'nin abileri İstanbul'da nam salmış belalı tiplerdir. Kız kardeşlerine göz açtırmazlar ve Ali ile görüşmesini engellemeye çalışırlar. Buna rağmen Münire ile Ali her fırsatta buluşur. Bir gün Münire'nin zengin bir talibi çıkar. Abileri, kız kardeşlerinin mutluluğunu değil sadece parayı düşündükleri için bu evliliğe onay verirler. Buna duyan Ali, Münire'nin abilerinin işlettiği sinemayı yakar ve Münire'yi kaçırır. 

 İkili, günlerce yolculuk yaptıktan sonra bilmedikleri bir kasabaya gelirler. Burada hurda bir vagona yerleşirler. Kasabalılar, onların bu durumuna acır ve onlara boşta olan bir evi verirler. Ali, kasabalıların da desteğiyle evin bahçesinde meyve sebze yetiştirmeye başlar. Ancak kasabada "Müdür" lakaplı biri bahçedeki tüm meyvelerin kendisine ait olduğunu iddia eder. Bunun üzerine Ali tüm meyve ve sebzeleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtır. 

Haberin Devamı

 Müdürün adamları Ali'nin peşine düşünce Münire ile birlikte kaçarlar. Yeni geldikleri kasabada çocukları olur. Adını Mustafa koyarlar. Münire, birdenbire hastalanır ve vefat eder. Artık Ali ile oğlu Mustafa baş başadır. Yeni gittikleri kasabada Ali, bir kitapçı açar. Oğlu da ona yardımcı olur. Ancak kasabadakilerin kitaba ilgisi çok azdır. Mustafa, iflas eder. Oğluyla birlikte tekrar yollara düşer. 

 Uzun Hikaye Konusu 

 Uzun Hikaye adlı öykü kitabında "sosyalist" lakaplı Ali'nin farklı farklı kasabalarda yaşadığı zorluklar, edindiği arkadaşlıklar ve yaşadığı hayal kırıklıkları anlatılır. 

 Uzun Hikaye Karakterleri 

 1- Ali 

 Uzun Hikaye öyküsünün baş karakteri olan Ali mert, dürüst ve güvenilir biridir. Sevdikleri için ölümü bile göze alacak kadar cesurdur. Ali'nin bu hayatta tahammül edemediği tek şey haksızlıktır. Sadece kendisi ya da sevdikleri değil, hiç tanımadığı insanların bile haksızlığa uğramasına karşı çıkar. En fazla önem verdiği şey ise eşi ve çocuğudur. 

 2- Münire 

 Ali'nin eşi. Sessiz sakin, kendi halinde bir kadındır. 

 3- Mustafa 

 Ali ile Münire'nin oğlu. 

Haberin Devamı

 Uzun Hikaye Sayfa Sayısı 

 Uzun Hikaye, 115 sayfadır.