Eğitim Vecihi İsminin Anlamı Nedir? Vecihi Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Vecihi İsminin Anlamı Nedir? Vecihi Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Vecihi ismi günümüzde pek sık kullanılan bir isim olmasa da çoğu kesim tarafından anlamı merak edilmektedir. Vecihi ismi erkek çocuklarına verilen bir isimdir. Vecihi isminin anlamı nedir? Vecihi ne demek, hangi anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Vecihi İsminin Anlamı Nedir Vecihi Ne Demek, Hangi Anlama Gelir


Anne baba olmak için gün sayan çiftler çocuklarına isim araştırmasına girmektedir. Bu bağlamda Vecihi ismi de sıklıkla araştırılmaktadır. Vecihi isminin anlamının güzel olması sebebi ile bazı anne ve babalar erkek çocuklarına bu ismi verebilmektedir.

Vecihi İsminin Anlamı Nedir?

Vecihi isminin kökeni Arapçadan gelir. Erkek çocuklarına verilen bir isimdir. Vecihi ismi dini bütün, tez canlı, çalışkan, huysuz, yaramaz gibi anlamları olan bir isimdir. Vecihi ismi Kur'an'da geçmese de anlamı güzel olduğu için erkek çocuklarına bu isim verilebilir.

Vecihi Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Vecihi isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır. İlk anlamı güzellik ve hoşluk, uygunluk demektir. İkinci anlamı ise bir kavimde bulunan şeref ve aynı zamanda mevki sahibi olan kişilere verilen isimdir. Anlamından dolayı bu isim günümüzde erkek çocuklarına verilebilen bir isim olmuştur.