EğitimVeliler maskede gevşeme gördü

Veliler maskede gevşeme gördü

17.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

IPSOS Milliyet okurları için derledi. Salgının bitişine dair umutlanmak istiyoruz...

Veliler maskede gevşeme gördü

 

Son haftalarda salgına dair hissedilen duygular arasında kafa karışıklığı öne çıkıyordu. Bu durum çok da şaşırtıcı değildi tabi, yeni varyant, 3.doz aşı, karantina süresi değişmesi, iç hat uçuşlarında PCR test mecburiyetinin kalkması gibi konular insanın kafasını karıştırmaya yetiyor da artıyor.

Haberin Devamı

Bir yandan salgının sonuna yaklaştığımıza dair umutlanmak istiyoruz, bu umudu besleyen gelişmeler de oluyor, ama diğer yandan vaka sayıları tırmandıkça tırmanıyor.

Her ne kadar kayıplar vakalar kadar çok artmıyor olsa bile belli bir sayının altına da inmiyor. Ve sonuç olarak toplum umut ile umutsuzluk arasında savruluyor. Bu durumun en somut örneklerinden birini çocukların okula dönüşü ile ilgili düşüncenin değişiminde görüyoruz.

Araştırmamıza göre ise Eylül’de yüz yüze eğitim için okula dönüşü güvenli bulmayan velilerin oranı %27 iken şimdi velilerin yarısından fazlası okulları güvenli bulmamaya başladı.

Eylül başında velilerin yarısı okullarda alınmış olan önlemleri yeterli buluyordu, şimdi bu oran %31’e gerilemiş durumda. Önlemleri incelediğimizde velilerin özellikle maske başlığı altında büyük bir gevşeme gözlemlediklerini görüyoruz.

Haberin Devamı

Gerek öğrencilerin gerekse öğretmenlerin maske kullanımlarında Eylül ayına kıyasla büyük düşüşler var. Kaldı ki velilere göre Eylül’de bile kullanım prensiplerine uyum %50’ler civarındaydı. 

Yarıyıl tatili öncesi Milli Eğitim Bakanı yüz yüze eğitim ile ilgili tartışmalara kesin bir ifade ile nokta koymuştu.

Velilerin de yaklaşık yarısı benzer bir görüş ile online eğitime karşı duruyor. Ancak bu oran bir iki ay önce üçte ikiye yakındı, bir süredir azalıyor.

Online eğitime dönülsün diyen velilerin oranında ise %23’lerden %38’lere doğru bir yükseliş söz konusu.

Bir yandan salgının bitişine dair umutlanmak istiyoruz, bir yandan da korkularımız baki. Hiç kuşkusuz ki ilginç bir dönem geçireceğiz.

Umarım bu dönemin sonunda bir daha salgın araştırması yapmadığımız günlere kavuşuruz.

Veliler maskede gevşeme gördü

Veliler maskede gevşeme gördü