Eğitim Voiceover Nedir, Ne İşe Yarar? Voiceover Nasıl Kullanılır?

Voiceover Nedir, Ne İşe Yarar? Voiceover Nasıl Kullanılır?

20.04.2022 - 16:20 | Son Güncellenme:

Voiceover, öncelikle görme sorunu bulunanlar ve öğrenme sorunu bulunanlar için Apple cihaz işletim sistemine eklenmiş bulunan bir ekran okuyucudur. Vaiceover, Harekete odaklı çalışmaktadır, İPhone ekranınızın bir noktasına üç kez dokunarak anlık etkinlikleri öğrenebilirsiniz. Sesli olarak alabileceğiniz bilgiler kolaylık sağlayacaktır. Vaiceover nedir, ne işe yarar? Voiceover nasıl kullanılır ayrıntıları ile derledik.

Voiceover Nedir, Ne İşe Yarar Voiceover Nasıl Kullanılır

 Vaiceover, hareketle aktif edilen bir ekran okuyucusudur. Apple ürünleri, macOS- watchOS- İOS İpod –ve tvOS sistemlerinde yer almaktadır. Ekranın her hangi bir noktasına üç kez dokunarak anlık etkinlikleri öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Vaiceover Nedir, Ne İşe Yarar?

 Vaiceover, ileri teknoloji ürünü bir ekran okuyucudur. Sesli olarak alınabilen komutlar özellikle görme sorunu olanlara büyük kolaylıktır. Öğrenme güçlüğü bulunanlar için de çok önemlidir. Iphone cihazınızda VaiceOver Kurulumu yapabilmek için.

Öncelikle ayarlara gidin.

Genel erişilebilirlik menüsünde VaiceOver’ butonuna dokunun.

Erişilebilirlik özelliği yanında bulunan anahtarı açarak işlemi tamamlayın. Vaiceover kullanıcılarına cihazlarına Vaiceover kurulumu yapmaları önerilmektedir. 

VaiceOver Nasıl Kullanılır?

 Cihazınıza Vaiceover kurulumu yaptıktan sonra ekrana dokunarak anlık kullanabilirsiniz. Gelecek etkinlikler sesli olarak duyulacaktır. Hareketle çalışan Vaiceover teknolojisi için düzenli kullandığınız hareketle değişmektedir. Sayfada ilerleyebilmek için üç parmak kullanmanız gerekmektedir. Öğe seçimini iki dokunuşla yapabilir, konuşma kilit ekranından aç-kapa yapabilirsiniz. Konuşma yapmak ve fotoğraf çekmek istediğinizde iki dokunuş gerekmektedir. İşlemi sonlandırmak için yine iki kez dokunmanız yeterli olacaktır. Görme ve konuşma güçlüğü yaşayanlar için Vaiceover büyük kolaylıktır.