Eğitim Yaşlı Adam Ve Deniz - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Yaşlı Adam Ve Deniz - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

07.04.2023 - 15:32 | Son Güncellenme:

Yaşlı adam ve deniz roman türünde bir eserdir. Ernest Hemingway tarafından yazılmış olan eser 1952 senesinde yayınlanmıştır. Umutsuzluktan kurtulmakla ilgili olan bu kitap önemli bir eserdir. Yaşlı Adam ve Deniz eserini sizler için ayrıntıları ile derledik.

Yaşlı Adam Ve Deniz - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Yaşlı adam ve deniz umutsuzluğa düşen bir adamın bununla nasıl baş ettiğini anlatır. Ernest Hemingway tarafından yazılmış olan eser roman türünde yazılmıştır.

Haberin Devamı

 Yaşlı Adam ve Deniz Kitap Özeti Oku

 Santiago adındaki yaşlı balıkçı küçük teknesi ile yalnız bir şekilde ava çıkmaktadır. Uzun süredir tek bir balık bile avlayamayan yaşlı adamın yanında çalışan çocuğun ailesi de uğursuz olduğunu söyleyerek çocuğu alır. Yaşlı balıkçı her gün evine balık tutamadan döner ve çocuk yaşlı adamı hiç bırakmaz, ona yemek ve gazete götürür.

 Bir gün hava çok güzeldir ve balıkçı da kendini o gün çok iyi hisseder. Oltasını attığı zaman iri bir palamut çeker ve beklediği an sonunda gelmiştir. Yakaladığı balığın büyük olduğunu görür ve balık tekneyi açıklara kadar götürür. Yaşlı adam balığın yaşama arzusunu çok takdir eder fakat bu kendisi için de bir mücadeledir.

 Yorgunluğuna ve tüm umutsuzluğuna rağmen üç gün süren bu mücadeleden sonra balığı öldürmeyi başarır. Balıkçı denizdeki büyük mücadelesinden sonra karaya döner ve çocuk hemen yaşlı adamın yanına koşar. Bugüne kadar öğrenmiş olduğu her şeyi ona borçludur, onu bir daha yalnız bırakmak istemediğini ona söyler ve söz verir. 

Haberin Devamı

 Yaşlı Adam ve Deniz Konusu

 Kitapta yaşlı bir adamın tam umutsuzluğa düştüğü sırada korku ve endişeleri ile nasıl başa çıktığını, sabrederek nasıl amacına ulaştığını anlatan bir romandır. Yaşlı adam yakalamış olduğu kılıç balığının direnmesine bile saygı gösterir ve balığın yaşamak için gösterdiği çabaya kendi çabası ile karşılık verir. Umut etmenin, sabretmenin ve azimli olmanın önemini anlatan bu roman okuyanlar için güzel bir öğüt kitabı olur.

 Karakterleri

 Santiago (yaşlı adam): Yalnız yaşayan, geçimini de balıkçılık ile sağlayan bir karakterdir. Çok uzun bir süredir balık tutamadığı için yanında kimse çalışmak istemez ve o da yalnız çıktığı bir avda büyük bir balık yakalayarak bu uğursuzluğu aşar. Yaşına rağmen azmi ile mücadelesini kazanır ve şansını döndürür.

Manolin: Yaşlı adamı çok seven, onun yanında miçoluk yapan ve ondan çok şeyler öğrenmiş olan vefalı bir çocuktur.

 Sayfa Sayısı

 Kurgu olarak yazılmış olan yaşlı adam ve deniz kitabı 136 sayfa olarak yazılmıştır. Ernest hemingway tarafından yazılmış olan bu eser 1952 senesinde yayımlanmıştır.