Eğitim Yezîd İ Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Ölümü Hakkında Bilgiler

Yezîd İ Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Ölümü Hakkında Bilgiler

02.05.2023 - 15:06 | Son Güncellenme:

Bu kişi Emevi Hanedanın kurucusu olarak geçmektedir. Bu hanedan oldukça ses getiren ve adından sıklıkla bahsedilen hanedanlar arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı da ünü ve yaptığı işler herkes tarafından bilinmektedir. Yezîd İ kimdir sizler için derledik.

Yezîd İ Kimdir Kısaca Hayatı Ve Ölümü Hakkında Bilgiler

 Geçmişten günümüze birçok farkındalığa imza atan ve insanlara yardımcı olan en önemli zatlardan biri olarak bilinmektedir. Özellikle İstanbul kuşatmasında ise komutan olarak bulunduğu tüm kitaplarda gösterilmektedir.

Haberin Devamı

 Yezîd i Kimdir? 

 Bu kişinin annesi yeme nasıldı babası ise Muaviye asıllı olarak söylenmektedir. Doğum tarihi 648 yılında belirtilmektedir. Annesi ile birlikte Kelb kabilesine gönderilen bu kişi ata binme eğitimi, silah tutma eğitimi gibi birçok eğitimden geçmektedir. Kendisine yarış atları ve av köpekleri de edinerek şiirlerle meşgul olan kişiler arasında bulundu.

 Babası oğlunun eğitimi ile yakından ilgilenerek onu geliştirip özel hocalarla birlikte kendini ilerletmesini sağladı. Babası halifeliği kazanarak devletin başına geçip birçok iç savaşa sürüklenmekteydi. Bundan dolayı da velayet olarak oğlunu yerine tayin etti.

 Babası bu ilanı biraz geç yaparak halkın tepkisini önlemeye çalışmıştı. Yezid'in bazı şiirlerle birlikte ilişkisini sıkı tutarak bu yöne doğru yöneldiği bilinmekteydi. Birçok savaşta ve başarıda adını söz ettirerek burada bulunmaktaydı.

Haberin Devamı

 Kısaca Hayatı ve Ölümü Hakkında Bilgiler

 İnsanlara yol gösteren onları eğiten ve ileri seviyeye taşıyabilecek vasıta olan bir sorumluluğu üstlenmekteydi. Onunla arkadaş olan kişiler kendilerini bu anlamda oldukça şanslı hissetmekteydi. Babasından aldı velayet görevinden sonra bulunduğu halifeliği yönetmeye başlamıştı. İşine en iyi şekilde yaparak sadakat yeminlerini ederek belli noktalarda bulunmuştu.

 Her anlamda insanlara yardım eden ve onların zor zamanlarında yanında olan bir görev üstlenmekteydi. Halifelik görevini yaklaşık olarak 3 yıl boyunca sürdürmekteydi. Huvarin yakınlarında ise zamanı ve vakti geldiğinde öldü. Bu zaten Babüssagir mezarlığına defnedildiği bilinmektedir.