Eğitim Yolo Ne Demek? İngilizce Olan Yolo Kelimesinin Açılımı Ve Türkçesi Nedir?

Yolo Ne Demek? İngilizce Olan Yolo Kelimesinin Açılımı Ve Türkçesi Nedir?

03.03.2021 - 13:59 | Son Güncellenme:

Son zamanlar da araştırmalara konu olan ve yeni nesil geçlerin ağzında olan bir kelime var. Bu kelimenin adı Yolo. Gençler bu ifadeyi kullanarak ne demek istiyorlar? Bu ifade Türkçe bir ifade mi yoksa başka dillerde kullanılan bir kalıp mı? Türk Dil Kurumu bu ifadeye yer vermiş mi? Bu ifadenin ne tür bir felsefesi var? Gençler neden bu türlü bir yaklaşıma ihtiyaç duymuşlardır? İşte Yolo hakkında merak edilen tüm detaylar.

Yolo Ne Demek İngilizce Olan Yolo Kelimesinin Açılımı Ve Türkçesi Nedir

Yolo dilimiz de kullanılan bir ifade değildir. Dolayısı ile Türk Dil Kurumu bu ifadeye yer vermemiştir. İngilizce kelimelerin bir araya gelerek oluşturduğu kalıbın baş harflerinden oluşan bir ifadedir. Bu ifade ile birlikte türeyen ve çokça kullanılan birde Fomo ifadesi bulunmaktadır.

Yolo Ne Demek?

Yolo İngilizce bir tabir olan “You Only Live Once” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir ifadedir. Türkçe de ki karşılığını ise "İnsan hayata bir kere geliyor" olarak çevirmemiz mümkündür. Hatta günümüz de gençler bu ifadeyi kullanarak kendilerine Y kuşağı isimlerini vermişlerdir. Bir iletişim dili olarak da bu dili kullanmaktadırlar. Çoğu insanlarca anlaması zor, kısaltma ve değişik kelimeler ortaya çıkmıştır. Aslın da bu bir bakıma da kuşaklar arası iletişim kopukluğu olarak da adlandırılabilir.

İngilizce Olan Yolo Kelimesinin Açılımı ve Türkçesi Nedir?

"You only live once" olarak Yolo ifadesinin açılımını yapabiliriz. Türkçe anlamı "Hayata bir kere geliyorsun" demektir. Günümüz gençleri kendilerini bu itibarla adlandırmakta ve anı yaşa felsefesi ile hareket etmektedirler.

Hiç bir hususu kendilerine dert etmemekte ve hayatta tecrübe etmedikleri hiç bir konu kalmasın diye uğraş vermektedirler. Bu yüzden hiç bir amacı olmayan işerin peşinden de kolayca gidebilmektedirler. Bu mana da Y kuşağı olarak tüm bu anlatılan durumları kendilerine yüklemişlerdir.