Eğitim Zangoç Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zangoç Kime Denir?

Zangoç Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zangoç Kime Denir?

08.07.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

Dilimize Ermeniceden geçen zangoç kelimesinin sözlük anlamı kilise görevlisidir. Kelime orijinal dilinde ''jangoç'' şeklinde yazılır. Ayinlerden önce kilisenin çanlarını çalmak ve başrahibin talimatlarını yerine getirmek, zangoçların temel görevleri arasında yer alır. Zangoç ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Zangoç kime denir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zangoç Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Zangoç Kime Denir

Avrupa edebiyatında, başkarakteri zangoç olan birçok roman yazılmıştır. Bunların arasında en bilineni Victor Hugo'nun Notre Dame'in Kamburu'dur. Günümüzde de çok okunan bu romanın başkarakteri Zangoç Quasimodo'dur.

Zangoç Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'ya göre zangoç kelimesinin sözlük anlamı çan çalan, bağıran, insanları çağıran, davet eden kişidir. Zangoçlar kiliselerde, katedrallerde ve şapellerde görev alır. Çan çalmak dışında, kiliseyi temizlemek, ihtiyaç duyulan şeyleri temin etmek, eriyen mumları değiştirmek de zangoçların görev ve sorumlulukları arasında yer alır.

Zangoç Kime Denir?

Kiliselerde başrahip ya da rahibenin verdiği görevleri yerine getiren kişiye zangoç denir. Zangoçların temel görevi çan çalmak olsa da, kilisenin genel düzeninden de onlar sorumludur.

 

Yazarlar