Eğitim Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada? Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler

Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada? Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler

29.04.2023 - 13:37 | Son Güncellenme:

Zimbabve, Orta Güney Afrika'da bulunan bir ülkedir. Zimbabve'nin başkenti Harare, resmi parası ise Amerikan dolarıdır. Ülkede İngilizce dahil birçok farklı dil konuşulur. Zimbabve neresidir, hangi kıtada bulunur ve genel bilgiler nelerdir tüm detayları sizler için derledik.

Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler

 Zimbabve ülkesinde ekonomi tarım ve imalat ile kalkınmaktadır. Ülkede trafik başkentte soldan, diğer şehirlerde sağdan akmaktadır. 

Haberin Devamı

 Zimbabve Neresi, Hangi Kıtada?

 Zimbabve, resmi ile adı Zimbabve Cumhuriyeti olarak bilinen bir ülkedir. Zimbabve Cumhuriyeti Afrika kıtasının güney bölgesinde yer alır ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Eski ismi Güney Rodezya olan ülkenin sınır komşuları Güney Afrika Cumhuriyeti, Botsvana ve Zambiya ülkeleridir. Zimbabve ülkesinde resmi para birimi olarak Amerikan doları kullanılır. Türkiye'den 1 saat geride olan ülkenin başkenti de Harare olarak karşımıza çıkar.

 Kısaca Zimbabve Hakkında Bilgiler

 Zimbabve, eski adı Güney Rodezya olan bir ülkedir. Sınır komşuları kuzeyden güneye doğru Zambiya, Mozambik, Güney Afrika ve Botsvana olarak bilinmektedir. Ülkenin nüfusu 2020 senesinde yapılmış olan sayıma göre yaklaşık 14.862,924 kişi olarak tespit edilmiştir. Zimbabve ülkesinin başkenti Harare şehridir ve bu şehir dünya genelinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Haberin Devamı

 Zimbabve'de trafik akışı soldan sağlanır ve telefon alan kodu da +263'tür. Ülkede birden fazla resmi dil konuşulur. Resmi diller arasında başta İngilizce vardır, Çevaca, Kalangaca, Ndau, Nambyaca ve Sothoca dilleri de konuşur. Zimbabve ülkesi ile Türkiye arasında 1 saat fark vardır. Ülkemiz Zimbabve'ye göre 1 saat daha ileridedir.

 Ülkede genel olarak tropikal iklim vardır. Yaz aylarında sıcaklık genellikle 35 derecenin üzerine çıkar. Kış aylarında ise hava kuru olur ve genelde ılıman geçer. Kışın hava ortalama 25 derece olur. Ekonomi madencilik, tarım ve imalat sektörleri üzerinden ilerler.