Eğitim Zıt Renkler Nelerdir? Mobilyalarda Zıt Renklerin Uyumu Nasıl Olur?

Zıt Renkler Nelerdir? Mobilyalarda Zıt Renklerin Uyumu Nasıl Olur?

01.04.2021 - 15:43 | Son Güncellenme:

Zamanınızın önemli bir bölümünü geçirdiğiniz yaşam alanlarınıza çarpıcı dokunuşlar yapmak istiyorsanız duvar dekorasyonunda zıt renkleri bir arada kullanarak zıtlıkların uyumunu yansıtabilirsiniz. Duvar dekorasyonu yaparken sizin stilinize hitap edecek renk blokları oluşturabilirsiniz. En sık kullanılan zıt renkler kombinlerinde ise, siyah ve beyaz sıkça kullanılır. Zıt renkler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zıt Renkler Nelerdir Mobilyalarda Zıt Renklerin Uyumu Nasıl Olur

 Yaşam alanında vurgulamak istediğiniz alanları zıt renkler ile renklendirebilir ve daha dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. Geri kalan yerlerde ise, beyaz tonlarını ya da düz renkleri tercih ederek dekorasyonda kontrast yaratabilirsiniz. Bu uygulamayı modern ve minimal bir şekilde dekorasyon stillerinde kullanarak çarpıcı bir mekan dekorasyonu tasarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Zıt Renkler Nelerdir? 

 Zıt renkler, geleneksel renk teorisinde, diğer renklerin kombinasyonu sonucunda ile elde edilemeyen başlıca üç renk sarı, kırmızı, mavi ana renklerdir. Diğer tüm renkler ise, tam olarak bunların karıştırarak kullanılması sonucunda elde edilir. Zıt renkler ise, mor ve sarı gibi bir renk tekerleğinde birbirinin karşısında bulunan herhangi iki renk olarak tanımlanabilir. En çok kullanılan zıt renkler ise, siyah ve beyazdır. Bu teknik daha çok bir aksan oluşturmak için kullanılır. Çünkü zıt renkler renkleri birbirleri ile çok çelişir. 

 Zıt renkleri şöyle sıralayabiliriz,

 Mavinin zıt rengi – Turuncu

 Sarının zıt rengi – Mor

 Yeşilin zıt rengi – Kırmızı

 Turuncunun zıt rengi – Mavi

 Morun zıt rengi – Sarı

Haberin Devamı

 Kırmızının zıt rengi – Yeşil

 Mobilyalarda Zıt Renklerin Uyumu Nasıl Olur?

 Zıt renklerin uyumu, gölgelerin zıt birleşimi ve tamamlayıcı uyum anlamına gelir. Aynı zamanda da dünyadaki en popüler ve harmonik birleşimidir. Renk tekerleğinden yardım alarak farklı renk tonlarını ustalıkla birleştirebilir, her zaman çarpıcı dekorasyonlar yapmayı öğrenebilir ve doğru renk vurgularını yapabilirsiniz. Evinizde zıt renklerin uyumunu vurgulamak istiyorsanız mobilya seçiminizi yaparken zıt renklerden yararlanabilirsiniz.

 Mobilyalarınızı siyah beyaz gibi zıt renklerden tercih ettiyseniz evinizin diğer dekorasyonunu daha sade ve sakin yaparak mobilyalarınızın güzelliğini ön plana çıkarabilir ve güzel bir dizayn ortaya çıkarabilirsiniz. Mobilyalarda günümüzde sıkça zıt renkler bir arada kullanılıyor. Özellikle de mobilyalarda günümüzde siyah beyaz zıtlığı çok sık tercih ediliyor.

 Mobilya seçimi yaparken renk, model ve stil bakımından evinize en uygun modelleri tercih etmeye özen göstermelisiniz. Dikkati mobilyaların üzerine çekmek istiyorsanız zıt renklerin uyumundan yararlanabilir ve evinizin diğer dekorasyonlarında sadeliği tercih edebilirsiniz. Bu sayede oldukça şık, modern, minimal ve elegan bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Evinizin dekorasyonunu kendi stilinize göre özelleştirebilirsiniz.