Eğitim Eğitimde fırsat eşitliği için burs desteği

Eğitimde fırsat eşitliği için burs desteği

02.05.2016 - 14:47 | Son Güncellenme:

Özyeğin Üniversitesi maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere yüzde 100 burs veriyor.

Eğitimde fırsat eşitliği için burs desteği

Eğitimde fırsat eşitliği ile daha fazla öğrenciyi iyi bir eğitime ulaştırmayı amaçlayan Özyeğin Üniversitesi, maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere yüzde 100 burs imkânı sağlıyor. 2016 LYS’de ilk 20 bine girmeyi hedefleyen lise son sınıf öğrencilerinin yararlanabileceği “Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı” için başvurular başladı. Bursiyer olmaya hak kazanan öğrenciler eğitim ücretinden muaf olacak, üniversitenin yurtlarında ücretsiz konaklayacak, yemek ve diğer ihtiyaçları için nakit desteği de alacak.

“Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı”na 2016 LYS sonucunda ilk 20.000 içerisinde yer almayı hedefleyen lise son sınıf öğrencileri başvurabilecek. Burs Programı kapsamında, öğrenciler karşılıksız olarak öğrenim ücretinden yüzde 100 muaf olacak, her yıl 9 ay süreyle aylık 1000 TL nakit destek alacak ve Üniversite kampüsü içerisindeki yurtlarda bulunan 4 kişilik odalarda ücretsiz konaklama olanağı elde edecekler.

Adaylar, ozuburs.ozyegin.edu.tr adresi üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Program kapsamında, başvuru aşamasında belirtilen kriterleri sağlayan ve tüm değerlendirme aşamalarını başarıyla geçen öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı bursiyeri olarak yükseköğrenimlerini Özyeğin Üniversitesi ve bağışçılar tarafından sağlanan kapsamlı burs olanaklarından faydalanarak tamamlayacaklar. Program başvurusunu tamamlayıp, değerlendirmeye giren tüm öğrenciler, ÖSYM tarafından ilan edilecek resmi tercih takvimi sona ermeden önce Özyeğin Üniversitesi Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı değerlendirme sonuçları hakkında bilgilendirilecekler.

Başvuruların 10 Haziran 2016’ya kadar devam edeceğini belirten Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk; şu bilgileri verdi: “Özyeğin Üniversitesi, kurulduğu 2007 yılından bu yana ilke ve önceliklerini hayata geçirirken, yurdumuzun her köşesinden yetenekli ve başarılı gençlerimiz için erişilebilir olmaya öncelik verdi. Yüzde 40 oranında sağladığımız giriş bursuna ilave olarak, akademik başarı bursu, spor bursu, ihtiyaç bursu, yarı zamanlı çalışma bursu gibi ek burslarla öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bugün sayıları 6 bini aşan öğrencilerimizin yüzde 87’si öğrenimlerini burslu olarak sürdürüyor. Biliyoruz ki, başarılı ve yetenekli oldukları halde, maddi yetersizlikler nedeniyle hala uluslararası bir eğitim olanağına erişemeyen çok sayıda gencimiz var. “Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programımızı” bu düşüncelerle 2015-2016 Akademik yılında hayata geçirdik. Üniversitemizin bir sosyal sorumluluk girişimi olarak öğrencilere, eğitimcilere ve bu amaca ortak olmak isteyen bağışçı kişi ve kuruluşların desteğine sunduk. Daha çok sayıda başarılı ve yetenekli gence nitelikli bir eğitimin kapılarını açmak için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz.”