Gündem EGM Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

EGM Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

04.04.2015 - 10:46 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlamıştır. Trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgi haberimizde!

EGM Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

Trafikte araç sürücülerinin ve yayalarının güvenliğinin oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Teşkilatı tarafından trafik kuralı yaptırımları en sert biçimde uygulanıyor. Özellikle de karayolları üzerindeki trafiğin kaos haline dönüşmemesi, daha nizami bir trafiğin oluşturulabilmesi, sürücü ve yaya güvenliğinin oluşturulabilmesi amacı ile tamamen bilimsel ve teknik bilgilere odaklı olarak geliştirilen trafik kuralları bulunuyor. Her araç sürücüsünün ve aynı zamanda da yayaların kesinlikle uymaları gereken yasal trafik kuralları bulunuyor. Bu trafik kuralları ile hem can hem de mal güvenliğinin trafikte de en iyi şekilde korunabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik kurallarının ihlallerine yönelik olarak Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından sıkı denetlemeler yapılıyor. Her duruma yönelik olarak farklı trafik uygulamalarının gerçekleştirildiği Türkiye’de yeni nesil teknolojiden trafikteki denetlemelerde de yaygın olarak yararlanılıyor. Trafikte oluşturulan teknolojik ve otomatik denetleme sistemleri dolayısı ile araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinde uygulanan trafik cezalarının bildirimleri, araç plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile bildiriliyor. Ancak bu durumun yarattığı çeşitli aksaklıklar ve gecikmeler dolayısı ile olduğu kadar araç sürücülerine daha modern hizmet sunabilmek amacı ile de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital ortamda trafik cezası sorgulama hizmeti başladı. Böylelikle artık araç sürücüleri dijital ortamda kolaylıkla yapabildikleri online trafik cezası sorgulama işlemleri ile trafik cezalarının olup olmadığını veya olan trafik cezalarının tüm ayrıntılı bilgilerini görüntüleyebilme fırsatına sahip oluyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital ortam üzerinde yer alan internet sayfasından erişim sağlanabilen trafik cezası sorgulama ekranı üzerinden yapılan sorgulamalar sayesinde araç sürücüleri trafik cezalarının olup olmadığını öğrenebiliyor. Ayrıca olan trafik cezalarının tarih, saat, konum, trafik cezasına söz konusu olan trafik ihlali bilgisi, trafik cezası tutarı ve trafik cezası son ödeme tarihleri gibi bilgilere tüm ayrıntıları ile birlikte en güncel şekilde ulaşabiliyor. Dijital ortamda yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden ulaşılabilen ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz.

Bu işlem için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online sorgulama ekranında araç sürücüleri ‘isim’, ‘soyisim’, ‘doğum yılı’ ve ‘T.C. kimlik numarası’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Trafik cezası sorgulama işlemi dijital ortamda Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında bulunan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından yapılabiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranında plaka’, ‘özel plaka’, ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgileri ile trafik cezası sorgulaması yapılabiliyor.

Haberin Devamı

GİB İnternet Vergi Dairesi internet sayfasındaki bu ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından online trafik cezası ödeme Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile kolaylıkla yapılabiliyor. Online kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında internete erişim sağlanabilen her yerden rahatlıkla yapılabiliyor.

Yazarlar