Gündem EGM üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?

EGM üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?

27.10.2015 - 21:56 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web sitesi üzerinden trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınıza ve daha detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

EGM üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme nasıl yapılır

Neredeyse artık herkesin bir aracı var ve bu kişiler her gün bu araçlarla trafikte bulunuyorlar. Trafik içinde sadece aracı olanların değil yaya olarak bulunan kişilerinde trafik kurallarına uyması gerekmektedir. Trafik düzeninin sağlanması adına hem yayaların hem de sürücülerin trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Aksi takdir de trafik kurallarına uymayanlar için belirli yaptırımlar uygulanacaktır. Sizde bir trafik kuralına uymadıysanız ve bunun sonucunda herhangi bir trafik cezası alıp almadığınızı merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulaması ile bunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

İnterneti artık her alan da kullanıyoruz. Birçok sorgulama işlemini de internet üzerinden yapabiliyoruz. İnternet alanında birçok kuruluş hizmet veriyor. Bunlardan bir tanesi Emniyet Genel Müdürlüğü diğeri ise Gelir İdaresi Başkanlığıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığının trafik cezası sorgulama uygulaması ile araç sahipleri trafik cezalarının bulunup bulunmadığını internet üzerinden öğrenebiliyorlar. Sizde yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek trafik cezanızın bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemi sadece internet üzerinden online olarak değil ayrıca Emniyet Genel Müdürlüklerine giderek de trafik cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Fakat oraya gidecek vaktiniz yoksa internet üz erinden sadece birkaç dakikanızı ayırarak trafik cezanın bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. Yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek sorgulama işleminizi geçekleştire bilirsiniz.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama işlemi için ilk olarak http://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx bağlantı adresine tıklayınız. Vermiş olduğumuz bu link sizi sorgulamayı yapacağınız sayfaya yönlendirecektir. Linke tıkladıktan sonra açılan sayfadan trafik cezası sorgulama yazan seçeneğe tıklayınız. Bu işlemden sonra sizden istenilen TC kimlik numaranız, isim, soy isim ve doğum yılınızı yazmanız istenecektir. İlgili alanlara bu bilgileri doğru bir şekilde yazınız. Doğrulama işleminizi yaptıktan sonra sonraki işlem olarak size araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama şeklinde 4 seçenek sunulacak olup bunlardan hangisi ile sorgulama yapmak istediğinizi seçerek sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama Ve Ödeme

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden aracınızın trafik cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. Bunun için ilk olarak https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adlı vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Daha sonra açılan sayfada sizden istenilen plakanızı yazınız. Plakanızı doğru bir şekilde yazdıktan sonra ardından plakanızın özel plaka olup olmadığını belirtiniz. Daha sonra TC kimlik numaranız yada vergi numaranızdan birini uygun alana yazınız. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra aracınızın tescil tarihini yazınız. Bu işlemden sonra son işlem olarak tamam seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfa üzerinden trafik cezanızın bulunup bulunmadığını öğrenebilir ve aynı şekilde bu sayfa üzerinden kredi kartınız ile ödemenizi yapabilirsiniz.