Gündem Egzersizle tedavi çarpıntıyı azaltıyor

Egzersizle tedavi çarpıntıyı azaltıyor

23.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, kalp ve damar rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken hastalara bilgisayar sistemli cihazlar eşliğinde egzersiz yaptırılıyor.

Egzersizle tedavi çarpıntıyı azaltıyor


Tedavinin kalp damar tıkanıklığı hastalıkları, kalp yetmezlikleri, kalp kapak hastalıkları ve bacak damarlarında tıkanıklığı olan hastalara uygulandığını belirten Prof. Dr. Ersel Onrat, hastaların hem daha rahat nefes alabildiklerini hem de göğüs ağrısı olmadan daha uzun mesafe yürüyebildiklerini, halsizlik ve yorgunluklarının azaldığını kaydetti.
En az 30 seans
Doç. Dr. Ümit Dündar da hastaların tedavi süresince saniye saniye bilgisayar sistemli cihazlarla kontrol edildiğini anlattı. Hastaların kalbini yormayacak egzersizlere alındığını aktaran Doç. Dr. Dündar, “Güvenli aralıkta egzersiz yaptırarak hastaların kalbinin güçlenmesini sağlıyoruz.. Bu güçlendirmeyle hastalar daha kolay merdiven inip çıkabiliyor ya da daha fazla yol yürüyebiliyor” diye konuştu. Tedavi boyunca hastaların her gün 1 saat bu ünitede egzersiz yapmaları gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Dündar “Uygulama en az 30 seans sürüyor” dedi.
Sık sık tedavi görmek zorunda kalan 75 yaşındaki Mustafa Şahin, tedavi programıyla nefes sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü söyledi.