Balıkesir EHEM'den turizm eğitimi çalışmaları

EHEM'den turizm eğitimi çalışmaları

08.05.2014 - 14:45 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM), bölgedeki turizm sektörüne yönelik eğitim alanlarını açıkladı.

EHEMden turizm eğitimi çalışmaları

Balıkesir’in Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM), bölgedeki turizm sektörüne yönelik eğitim alanlarını açıkladı.
Yaklaşan yaz turizmi nedeniyle Edremit Kaymakamlığı önderliğinde gerçekleştirilen İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan EHEM Müdürü İsmail Damar, EHEM’in gerçekleştirdiği turizm sektörüne yönelik eğitim alanlarını açıkladı. Toplantının başında söz alan müdür İsmail Damar, EHEM’in bölge turizmine ciddi katkıları olduğunu vurgulayarak, “Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, turizm sektöründeki mevcut çalışanlara yönelik kısa ve uzun vadeli eğitimler veriyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünü karşılamaya yönelik beceri geliştirme ve mesleki eğitimler. (Güzellik, saç bakım hizmetleri, kuaför, masör, masöz, cilt bakımı. Yiyecek içecek hizmetleri alanında, garson, aşçı vs. Konaklama ve seyahat alanında, havuz suyu operatörü, kırsal turizm, ön büro, oda temizleyicisi, kat hizmetleri.) Mevcut çalışanlara yönelik; Hijyen eğitimleri yasal olarak 8 saat ve 5 Temmuz’a kadar. İş güvenliği ve işçi sağlığı eğitimleri 24 saat. Dil eğitimleri (Pratik, mesleki İngilizce, Almanca, Fransızca, Yunanca ve Rusça.) Kişisel gelişim alanında eğitimler (Diksiyon, meslek etiği, işaret dili ve iletişim.) Kurslarımız, en az 12kursiyerin katılımı ile açılmaktadır. Kurslarımıza devam zorunluluğu vardır. Kurslarımıza devamsızlık süresi mazeretsiz olarak kurs süresinin 1/5’i kadardır. Kurslar, eğitime elverişli olan her yerde açılabilir. Yetişmiş insan gücü, akademik personel, öğretmen ve usta öğreticiler tarafından kurslar verilmektedir” dedi.
Müdür İsmail Damar’ın açıklamalarının ardından konuşan Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ise, EHEM’in çalışmalarının turizm sektörüne getirileri olduğunu ifade ederek, kapsam alanının artması için yetkili tüm kurum ve kuruluşların, özellikle turizm dernekleri ile sektör temsilcilerinin çalışmalardan haberdar olması gerektiğini söyledi.