Eğitim Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Son..

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Son..

16.02.2016 - 22:56 | Son Güncellenme:

13 Şubat 2016 tarihinde yapılan ehliyet sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. Gelecek haftalarda açıklanması beklenen sınav sonuçlarından önce sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Devamı haberimizde.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı Son..

Her yıl pek çok adayın talepte bulunduğu Ehliyet Sınavı 2016 yılında geçtiğimiz günlerde ilki gerçekleştirildi. 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen bu sınava çok sayıda aday başvuruda bulundu. Ehliyet almakta bazı hususlar değiştirildiği için artık pek çok vatandaş bu sınava katılımda titizliğini arttırdı. Trafik ve çevre bilgisi, ilk yardım bilgisi, soru araç tekniği gibi alanlarda yer alan sorulan adayları terletmeyi yine başarmıştır. Sınavın süresi tam 60 dakikadır. Bu süre zarfı içinde adaylar test sorularını yanıtlamak zorundadır. Aksi takdirde vatandaşlar ehliyeti almak için ilk aşamayı atlayamazlar. Adaylar iki aşamalı olarak ehliyetlerini alabilirler.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!


EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bunlardan ilki test sınavıdır. İlk aşama da geçtiğimiz hafta sonu atlatılmıştır. Artık geriye kalan tek şey sınavın sonuçlarıdır. Bu test sınavından en az 70 puanı alan adaylar ikinci aşama olan direksiyon sınavına girme hakkına sahip olabileceklerdir. Direksiyon sınavını da başarıyla atlatan adaylar ehliyet almaya hak kazanmış olacaktır. Böylece belli bir zaman dilimi içerisinde ehliyetlerine sahip olabileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı hususlar ehliyet için değiştirilmiştir. Ehliyet almak zorlaştırıldığı gibi ehliyeti geri almak daha küçük hususlar neden gösterilmiştir.

Haberin Devamı

Eski zamanlarda alkollü olarak araç kullanan vatandaşlar ehliyetlerini kaybettikleri gibi artık yayaya 3 kez yol vermeyen araç sürücülerinin de ellerinden ehliyetleri alınacaktır. Bu konuda oldukça hassas davranılan bir konu olan bu ehliyet için artık daha nitelikli ve ayrıntılı adaylar tercih edilecektir. Böylece trafik kazalarının daha azalmasını ve de vatandaşları daha bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Ülkemizde her yıl sayısız trafik kazaları ve bu şekilde hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı oldukça fazladır. Trafik canavarının önüne geçilmesi vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi ve trafikte daha dikkatli olunması dikkat çekilmiştir.


Ehliyet yazılı sınavının bitmesinin ardından merak artık sınavın sonuçlarına çevrilmiştir. Genç yaş, orta yaş ve daha başka kuşaklar tarafından katılımın sağladığı bu sınavın sonuçları herkes tarafından merak edilmektedir. Sonuçların ne zaman açıklanacağı ise heyecan konusu olmuştur. 18 yaşını dolduran, eğitim öğretim hayatını bitiren, ya da herhangi bir nedenle ehliyet almak isteyen vatandaşlar bu sınava başvuruda bulunmuşlardır. Yazılı sınava girmek isteyen adaylar öncelikle devletin merkez bankalarının ATM’lerine kartsız işlemi gerçekleştirerek motorlu araçlar sınav ücreti kısmına gerekli olan miktarı yatırmaları gerekmektedir. İlk yazılı sınavında ki bu tutar 60 TL’dir.

Haberin Devamı

Sınav ücretlerini yatırmadan sınav başvurusunda bulunmuş olmazlar. Bu nedenle vatandaşlar sınav başvurularını ücretleri ile beraber eksiksiz bir şekilde yapmaları gerekir. Sınavın soruları internet sistemi ile yayılmış doğru cevapları ise bildirilmiştir. Adaylar bu şekilde sınavda yaptığı soruları kontrol edebilirler. Bunun dışında ise ilgili Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitelerinde ise yer alan sınavın açıklanma tarihi olarak olan gün 25 Şubat olarak belirtilmiştir. İnternet sistemi ile vatandaşlar sınavdan kaç puan aldıklarını bu şekilde öğrenebilirler.