Eğitim Ehliyet sınav sonuçları açıklandı - Tıkla Öğren

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı - Tıkla Öğren

07.09.2015 - 23:11 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 29 Ağustos’ ta yapılan ehliyet sınav sonuçları MEB'in sonuç açıklama sayfasında yayınlandı. Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler haberimizdeki linkten sonuçları öğrenebilir.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı - Tıkla Öğren

Ülkemizde motorlu taşıt kullanmak isteyen vatandaşlar ehliyetsiz taşıt kullanamaz. Ehliyet belgesini almak için de ehliyet kursları kurulmuştur. Ehliyet almak isteyen vatandalar öncelikle bu kurslara başvurmalara gerekmektedir. Ehliyet kurslarına başvuran vatandaşlar kurslardan motorlu taşıt dersleri, trafikte ne yapmaları gerektiği ve ilk yardım dersi gibi dersler almaktadır. Kurslarda yer alan temel dersler ise trafik kuralları, trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanmayı, ilkyardım yöntemleri ve kurallarıdır. Vatandaşlar bu derslere girerek trafik ve ilk yardım hakkında çoğu bilgiyi öğrenebilirler. Ehliyet kursları tamamlandığında ise vatandaşlar bu dersler ile ilgili sınavlara girerek ehliyet almaya bir adım daha yaklaşır. Ehliyet kurslarının hepsi Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ehliyet kursu hocaları da buralarda eğitim vererek ehliyet almak isteyenleri bilgilendirir. Adayların kurs süreci bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu yazılı sınava girmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA SAYFASI

Yazılı sınavdan geçen vatandaşlar ise Milli Eğitim Bakanlığının bir diğer sınavı olan direksiyon sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavı da geçen vatandaşlar ehliyet almaya hak kazanırlar. Ehliyet Kurslarında derslerini tamamlayanlar ilk olarak yazılı sınava girerler. Bu sınav 3 bölümden oluşmaktadır. İlk yardım, trafik çevre ve araç tekniği bölümlerinden oluşan bu sınavda her bölümden 70 puan almak zorundasınız. Her bir bölümden 70 puan ve üstünü alanlar 2. sınava yani direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Her bir vatandaşın 2 sınava da en fazla 4 kez girmeye hakkı bulunur. 4 seferde de sınavları geçemeyenler bir daha sınavlara girmeye hakkı kalmaz.

Haberin Devamı

Yazılı sınava geçmiş yıllarda çıkmış sorulara çalışarak hazırlanabilirsiniz. Geçmiş yıllarda çıkmış olan sorulara da Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Geçmiş dönem sorularına ulaşmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine giriş yapmalısınız. Sitenin ana sayfasının üst tarafında bulunan bölümler arasında sınavlar bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde açılan seçenekler arasında motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyurularını seçmelisiniz. Bu bölümde geçmiş dönem sınavları yer almaktadır. İstediğiniz dönemi seçerek sınav sorularına ulaşabilirsiniz. 29 ağustos da sınava girenler artık sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Sonuçların 8 eylül tarihinde açıklanması bekleniyor. Sınava girenler ehliyet sınav sonuçlarını yine Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden ulaşabilir.

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden öğrenebilirler. Yine aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığının ana sayfasında sınavlar bölümü seçilmelidir. Açılan seçeneklerden Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav Duyuruları seçilmelidir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu bölüme giriş yaparak sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Bütün bölümlerden 70 ve üzeri not alanlar 2. sınav olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Direksiyon sınavından da geçen sürücü adayları ehliyetini alabilirler. Direksiyon sınavından geçmek için aracı tek seferde park etmesi, aracı sınav esnasında hiç stop ettirmemesi ve yokuşlarda el freni kullanmadan aracı kaldırması gerekiyor.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI VE SORULARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!