Eğitim Ehliyet sınav sonuçları açıklandı!

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı!

12.09.2015 - 16:08 | Son Güncellenme:

MEB, ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranını açtı. Sürücü adayları ehliyet sınav sonuçlarına internet üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. Ehliyet sınavı ve tüm detayları ile haberimizde bulabilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

Ehliyet sınavı, trafik kuralları, trafik levhaları, trafik işaretleri bilgileri ile ilk yardım bilgileri ve motor bilgilerini test eden yazılı bir sınavdır. Aslında ehliyet sınavı sadece yazılı bir sınav değil, daha sonraki aşamalarında uygulamalı sınavı da olan bir sınav türüdür. Her iki sınavdan da en az 70 olan geçme notunu alan sürücü adayları, ehliyet belgesi almaya hak kazanmış olacaktır.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Her türlü motorlu araç kullanımını öğrenmek için gidilen ehliyet kurslarının sonucunda girilen ehliyet sınavı, hangi motorlu araç ehliyeti için olursa olsun aynıdır, ortak sınavdır. Sadece uygulamalı sınavları farklılık göstermektedir.

Ehliyet belgesi almaya hak kazanan sürücü adayları, artık yasal olarak rahatlıkla trafiğe çıkabilecek duruma gelmiş olurlar.

Ehliyet Sınav Sonuçları Sorgulama İşlemleri

Her sene genellikle, mart, haziran, ağustos, ekim ve aralık aylarında olmak üzere toplamda beş defa yapılan ehliyet sınavlarının amacı ehliyet belgesi almaya hak kazanmaktır. Bu sene 2015 yılının ikinci yarısında yapılan en son ehliyet sınavı ise, 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavıdır. Bu tarihte yapılan ehliyet sınavının sonuçları ise 9 Eylül 2015 Çarşamba günü itibari ile açıklanmış durumdadır.

Haberin Devamı

Son yapılan ehliyet sınavına girmiş olan adaylar, sınav sonuçlarının bilgisine internet aracılığı ile online olarak ulaşabileceklerdir. İnternet üzerinden sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen sürücü adayları aşağıda belirtmiş olduğumuz şekilde, sınav sonuçlarını online olarak öğrenebilirler. Buna göre;

İnternet aracılığı ile online şekilde ehliyet sınav sonucu bilgilerinize ulaşmak için, yapmanız gereken ilk işlem, Milli Eğitim Bakanlığı’ nın resmi web adresine giriş yapmak olacaktır.

Daha sonra yine aynı sayfanın devamında, Motorlu Taşıtlar Sınavı başlığı altında düzenlenmiş olan bir bölüm göreceksiniz.

Gelmiş olduğunuz bu sayfada, farklı tarihlerde yapılmış olan ehliyet belgesi sınav soruları, cevapları ve sonuçları yer almaktadır.

Daha sonra burada, girmiş olduğunuz ehliyet sınavının tarihine göre bir seçim yapmanız gerekmektedir.

Bu durumda, örneğin 29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavına girmiş iseniz, burada bulunan bilgiler arasından, ‘29 Ağustos 2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi’ şeklinde yazan alanı tıklamanız gerekmektedir.

Sonrasında, bu alana tıkladığınız zaman karşınıza başka bir sayfa açılacaktır.

Haberin Devamı

Daha sonra yeni açılan bu sayfada ise sizden, T.C kimlik numaranızı ve ekranda verilen güvenlik kodunu ilgili alanlara yazmanız istenecektir.

Bu bilgileri de sisteme girdikten sonra en son aşama olarak ‘tamam’ yazan alanı tıklamanız ile birlikte, ehliyet sınavı sonuç bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Sizler de burada anlattığımız şekilde, internet üzerinden ehliyet sınav sonucu bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine aynı internet adresi üzerinden, ehliyet sınavı sorularına ve yanıtlarına ulaşabilirsiniz.