Eğitim Ehliyet sınavının soru ve cevapları açıklandı mı?

Ehliyet sınavının soru ve cevapları açıklandı mı?

11.12.2015 - 22:51 | Son Güncellenme:

Bugün yapılan ehliyet sınav soru ve cevaplarına 2 gün sonra yani 14 Aralık’ta ulaşabileceksiniz. Soru ve cevaplarına ulaşarak sonuçlar açıklanmadan kaç aldığınızı hesaplayabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

Ehliyet sınavının soru ve cevapları açıklandı mı

Ülkemizde bir taşıt ile trafiğe çıkmak isteyen vatandaşların ehliyet alma zorunluluğu vardır. Ehliyetsiz trafiğe çıkamazsanız. Çıkarsanız da eğer trafik polislerine yakalanırsanız trafik cezası yerseniz. Bu yüzden trafiğe çıkmak için ehliyetinizin olması gereklidir. Ehliyet alabilmek için de ülkemizde bulunan ehliyet kurslarına başvurmanız gereklidir. Farklı şekillerde ehliyet sınıfları yer almaktadır. Sürmek istediğiniz araç türüne göre ehliyet kursuna başvurmanız gereklidir. A1, A2, F ve H ehliyetine başvurmak isteyen vatandaşlar 17 yaşını doldurması gereklidir. B ve G ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarının da 18 yaşını doldurmaları gereklidir. C, D ve E ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarının da 22 yaşını doldurması gereklidir. Almak istediği ehliyet türünün şartlarını yerine getirdikten sonra ehliyet kurslarına başvurabilirler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet kurslarına başvuran vatandaşlar da kurslarda bir eğitim döneminden geçerler. Bu kurslarda toplam 3 ana bölüm olarak dersler alırsınız. Kurslarda yer alan temel dersler ise trafik kuralları, trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanmayı, ilkyardım yöntemleri ve kurallarıdır. Bu derler ile birlikte trafikte nasıl araba süreceğinizi, aracın motorları hakkında bilgiler, ilk yardım ve sağlık hakkında bilgileri öğrenebilirsiniz. Kurs süresince bu derslere girdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu motorlu taşıtlar sınavına girersiniz.

Haberin Devamı

Bu sınavda görmüş olduğunuz derslerden yazılı olarak sınava girersiniz. 3 bölüm olan bu sınavın bölümleri ise; trafik kuralları ve trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanma ve ilk yardım yöntemleridir. Bu 3 bölümden de 70 ve üstü puan alan sürücü adayları ehliyet sınavından geçebilir. 70 ve üzeri not alan sürücü adayları yine Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Direksiyon sınavından da geçebilmek için yerine getirmeniz bazı kurallar vardır. Direksiyon sınavından geçmek için aracı tek seferde park etmesi, aracı sınav esnasında hiç stop ettirmemesi ve yokuşlarda el freni kullanmadan aracı kaldırması gerekmektedir.

12 Aralık cumartesi günü yani bugün Milli Eğitim Bakanlığı yazılı sınavını gerçekleştirecekti.

Bu sınava girecek olan sürücü adayları sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden ulaşabilirler. İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının sayfasından çıkmış sorulara ulaşabilirsiniz. Ana sayfanın üst bölümünde yer alan sınavlar seçeneğini seçtikten sonra açılan bölümlerden motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyuruları bölümünü seçmelisiniz. Açılan sayfada tarihlerine göre şimdiye kadar yapılmış ehliyet sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Son yapılan sınav sorularına ve cevaplarına ulaşabilmek için sayfada yer alan 10.10.2015 tarihli motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavı soruları ve cevap anahtarı seçeneğini seçmelisiniz. Bu sayfadan sınav sonuçlarını da öğrenebilirsiniz. Son yapılan sınavın sonuçlarına da bu sayfadan ulaşabilirsiniz. 10.10.2015 tarihli motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavı, sınav sonuç belgesini seçtiğiniz zaman son yapılmış olan ehliyet sınavının sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Yazarlar