Eğitim 13 Şubat Ehliyet Sınavı soruları ve cevapları açıklandı - Tıkla öğren

13 Şubat Ehliyet Sınavı soruları ve cevapları açıklandı - Tıkla öğren

14.02.2016 - 16:49 | Son Güncellenme:

13 Şubat 2016 tarihinde yapılan ehliyet sınav soruları ve cevapları açıklandı. Heyecanla ehliyet sınav sonuçlarını merak eden sürücü adayları sınav sorularını ve cevaplarını haberimizde yer alan linke tıklayarak öğrenebilirler..

13 Şubat Ehliyet Sınavı soruları ve cevapları açıklandı - Tıkla öğren

Motorlu bir araç ile trafiğe çıkmak istiyorsanız eğer ehliyetinizin olması gereklidir. Ehliyetsiz trafiğe çıkmak trafik kurallarına aykırıdır. Eğer trafiğe çıkmak istiyorsanız ehliyet sahibi olmanız gereklidir. Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları ülkemizde bulunan ehliyet kurslarına başvurarak kurslara yazılabilir ve belli bir ders dönemini geçirdikten sonra ehliyet sınavına girerler başarılı olan sürücü adayları da ehliyet almaya hak kazanabilirler. Bir çok ehliyet türü bulunmaktadır. Sizin sürmek istediğiniz araç tipine göre çeşitli ehliyet tipleri vardır. Her ehliyetinde bir yaş sınırı bulunmaktadır.

EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI BURADA YAYINLANACAK

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Motor ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarının 17 yaşını doldurması gereklidir. Normal araç ehliyeti yani b türü ehliyet almak isteyen sürücü adayları da 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Ağır vasıta ehliyet almak isteyen sürücü adayları da 22 yaşını tamamlamış olması gereklidir. Ehliyet kurslarına başvuruda bulunmak için de bazı belgeler gereklidir. Gerekli olan en önemli belgelerden birisi diplomadır. Diğer gerekli olan belgelerden bazıları da sabıka kaydı, vesikalık fotoğraf ve sağlık belgesidir. Bu belgeleri tamamlayan kişiler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ehliyet kurslarına başvurabilir.

Ehliyet alabilmek için ilk olarak ehliyet kurslarına başvurmanız gereklidir. Başvurunuzu yaptıktan sonra ehliyet kursu size ehliyet almanız için gerekli olan bilgilerin verildiği bir kurs vermektedir. Bu kursta gördüğünüz derslerden de dönem sonunda sınava girersiniz. Ehliyet kurslarında 3 ana bölüm görülmektedir. Motor ders, trafik dersi ve ilk yardım dersleri kurs süresince görmeniz gereken derslerdir. Kurs süresi bittikten sonra da bu gördüğünüz derslerden sınava girersiniz. Bu girdiğiniz sınavların sonuçlarına göre de derslerden geçip geçmediğiniz belli olur. Her dersten 70 puan ve üzeri not almanız gereklidir. Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu motorlu taşıtlar ve sürücü adayları sınavından her bölümden 70 puan ve üzeri puan alan sürücü adayları yazılı sınavı başarıyla geçmiş olur ve artık tek yapmaları gereken direksiyon sınavından da başarılı bir şekilde geçmektir.

Son yapılan ehliyet sınavı 13 şubat 2016 cumartesi günü saat 11:00da yapılmıştır. Sınavdan çıkan öğrenciler heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığının sınav soru ve cevaplarının 2 gün sonra sonra açıklanmasını bekleniyor. Yani 15 şubat pazartesi günü internet üzerinden sınav soru ve sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre de son yapılan ehliyet sınav sonuçlarının 25 şubat perşembe günü açıklanması bekleniyor. Sınav soru ve cevaplarını internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde sınav sonuçları açıklandığında da bu sistem üzerinden sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden üst tarafta bulunan bölümlerden sınavlar bölümünü seçtikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıtlar ve sürücü adayları sınav duyuruları bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümden hem sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz hem sınavlar açıklandıktan sonra sınav sonuç bilginize buradan ulaşabilirsiniz.