Gündem Ehliyet sınavı soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınavı soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak?

03.09.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 27 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Ehliyet sınavı soruları ve sonuçları hala açıklanmadı. Ehliyet sınavının sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı haberimizde yer alıyor

Ehliyet sınavı soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) MEB tarafından düzenleniyor. Müfredat dahilinde adaylar Trafik, Trafik Adabı, Araç Tekniği ve İlk Yardım konularından sorumlu tutuluyor. Sürücü adaylarının sınavda başarılı olmaları için en az 70 puan almaları gerekiyor. MTSKS ‘ de her soru 2 puan olarak hesaplandığı için her adayın minimum çözmesi gereken soyu sayısı 35’tir.Geçtiğimiz senelerde sınav soruları genel olarak sınavdan, en fazla 3 gün sonra açıklanmaktaydı. Fakat bu sene soruların açıklanmasında gecikme yaşandı. Sınav soruları ve beraberinde açıklanan cevap anahtarlarının ne zaman açıklanacağı net olarak belli değil ama önümüzdeki günlerde açıklanması beklenmektedir.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet Sınavı sonuçları da henüz açıklanmadı. Merakla bekleyen sürücü adayları için ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanması sınav tarihinden itibaren 1-2 hafta içerisinde bekleniyor. MEB takvimine göre 8 Eylül Perşembe günü ehliyet sınavı sonuçları açıklanacaktır. Süreyle ilgili oluşabilecek aksiliklerden dolayı azalma veya artma olabilir. Sürücü adayların şu an yapması gereken beklemek ve güncel olarak sonuçların açıklanacağı adresleri takip etmek.

Ehliyet sınavı sonuçları ve soruları aynı adresten açıklanmaktadır. Sonuç ve sorular için sürücü adaylarının Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sayfasında bulunan gerekli sekmeleri güncel olarak takip etmeleri gerekir. Adaylar, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sayfasına girdikten sonra “Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav Duyuruları “ bölümüne girerek ehliyet sınavı sonuçlarına veya ehliyet sınavı sorularına ulaşabilirler. Ehliyet sınavının açıklandığı gün ise “Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav Duyuruları “ bölümünde bulunan 2016 ehliyet sınavı sonuçlarına tıklayıp, T.C kimlik numaraları ve güvenlik kodunu doğru bir şekilde doldurarak ehliyet sınavlarının sonucunu görüntüleyebilirler.

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavından (MTSKS) başarılı olan adayların ehliyet sahibi olmak için bazı işlemler yapması gerekmektedir.

? Sürücü Kursunuzdan Sürücü Sertifikasını alınız. Sertifikanızı veya içerisindeki herhangi bilgiyi kaybetmemeniz gerekir. Kaybetmeniz durumunda belirli bir ücret ödeyerek çıkarabilirsiniz.

? Sürücü adayı ikinci adım olarak bulunduğu şehirdeki trafik şubeden “ Ehliyet Randevusu” alması gerekir. Bu işlem internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

? Ehliyet harç ücretlerini, Trafik büroya gitmeden bankaya yatırmanız yararlı olacaktır. Harç ücretlerini; Halk, Ziraat ve Vakıf Bankası şubelerinden yatırabiliyor. Harcı yatırırken T.C kimlik no, isim ve ehliyet sınıfı belirtmelisiniz.

Ehliyet için 2016 yılı güncel harç tutarları;

? “ M – A - A1- A2 - F - H “ Sınıfı Ehliyetler: 133.70 TL

? B Sınıfı Ehliyet: 402.90 TL

? “ C - D - E ve G ” Sınıfı Ehliyetler: 672.10 TL

Tüm sınıflar için ehliyet kart ücreti: 128.50 TL

Sertifika sayınız birden fazla ise her bir sertifika için ayrı harç yatırmanız gerekir.