Denizli Ek Göstergenin 3 Bin 600'E Çıkarılması

Ek Göstergenin 3 Bin 600'E Çıkarılması

26.05.2018 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

Ek Göstergenin 3 Bin 600E Çıkarılması

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler başta olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi pek çok memurla ilgili ek gösterge beklentisinin boşa çıkartılmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkarılacağının müjdesini verdiğini hatırlatarak, ek göstergenin 3 bin 600'e çıkarılmasının birçok kamu görevlisini, meslek grubunu ilgilendirdiğini, emekli aylığını etkileyen önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler başta olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi pek çok memurun ilgili yasanın Meclis'e gelmesini beklediğini belirten Filiz, şunları kaydetti:

"Bu beklentileri boşa çıkartmadık. Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3 bin 600 aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Polis memurlarına 3 bin 600 ek gösterge verilmesi için TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi, daha sonra Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelmişti. Polis memurlarının sosyal ve özlük haklarına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi için verilen kanun teklifi yasalaştığında emeklilik ikramiyelerinde ciddi bir artış söz konusu olacak. Göstergenin yükselmesi ile emekli olan bir polis memurunun maaşında 400 ile 500 lira emekli ikramiyesinde ise 17 bin ile 27 bin lira arsında bir artış meydana gelebilecek."

Haberin Devamı

Filiz, vatandaşların bir beklentisine daha cevap verebilmenin mutluluğu içerisinde olduklarına işaret etti.


Yazarlar