Ekonomi Ekonomi canlandı

Ekonomi canlandı

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO darbe girişiminin ardından başlattığı kampanyada 7 aylık ciroyu 1 ayda elde etti. 1.9 milyar lira değerinde 2 bin 547 ünite satıldı. GYODER üyeleri de toplam 1.7 milyar lira ciro yaptıAğustosta Türkiye’nin ihracatı yüzde 6.9 artışla 11.1 milyar dolar oldu. TİM Başkanı Büyükekşi, “Şunu gururla söyleyebiliriz ki, yüzde 6.9’luk artış, son 28 ayın en yüksek ihracat artışı” dedi

Ekonomi canlandı

Evler kapış kapış

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından hem sektörü hareketlendirmek, hem de vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasını sağlamak için ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ kampanyası başlatan Emlak Konut GYO, 7 aylık satış gelirine kampanyanın geçerli olduğu ağustos ayında ulaştı.

Kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyanın yıl sonuna kadar uzatıldığı bilgisini de paylaştı. Kampanya boyunca 2 bin 547 adet bağımsız bölüm satışı yapılırken, bunların satış değeri ise 1.96 milyar lira olarak açıklandı. Murat Kurum, kampanyanın taleplerle 4 ay daha uzadığına dikkat çekerken, pek çok sektöre de örnek olduğunu söyledi.

Emlak Konut’un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ kampanyası kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çekiyor. Buna göre, bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20’si peşin ödenecek, yüzde 10’luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70’lik ödemenin ise; TÜFE’ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

‘Kimse mağdur olmadı’

Kampanyanın hedeflendiği gibi sektöre ciddi bir hareket getirdiğini belirten Kurum, şunları söyledi:

“Şirketimiz 2016 yılı için 11 bin bağımsız bölüm, 1 milyon 500 bin metrekare satılabilir alan ve bunların karşılığında 7 milyar 600 milyon lira satış hasılatı hedefi koymuştur. Temmuz ayı itibariyle 2 bin 887 adet bağımsız bölüm, 1 milyar 901 milyon lira satış hasılatına ulaşmış bulunuyoruz. Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 31 Ağustos 2016 olmak üzere 8 aylık süreçte, toplamda 3.7 milyar lira değerinde, 5 bin 386 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi. Bu satışların 364 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirildi.”

Kampanya sayesinde projelerin yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmediğini, şantiyelerdeki işçilerin mağdur olmadığını hem de konut alıcılarını avantajlı seçeneklerle ev sahibi olduklarını belirten Kurum, “İlk yedi ayda yapmış olduğumuz satış toplamı kadar kampanyada bir ayda satış yapmış olduk” dedi.

‘Ülkemize güveniyoruz’

Kampanya başladığında bankaların konut kredi faiz oranlarının aylık yüzde 1.08 seviyelerinde olduğunu anlatan Kurum, tüm sektörün benzer oranlarla kampanya uygulayarak, sektöre canlılık getirdiğini dile getirdi. Kurum, “Cumhurbaşkanımızın da yaptığı uyarılar ve Merkez Bankası’nın aldığı tedbirlerle birlikte bankalardan da destek geldi ve faizler aylık yüzde 1’in altına indi. Biz şirket olarak devletimizin tüm kurumları gibi üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz ülkemizin önümüzdeki yıllarda göstereceği performansa güvendiğimiz ve makro ekonomik verilerin her geçen yıl daha iyiye gideceğine inandığımız için de yıllık Tüfe artışından gelecek farkın da maksimum yüzde 10 olacağını bunu üzerinde bir artış olmayacağını garanti ettik” diye konuştu.