Ekonomi 1.2 milyarlık Ataşehir Modern’de satış başladı

1.2 milyarlık Ataşehir Modern’de satış başladı

17.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesiyle İstanbul Ataşehir’de inşa edilen gayrimenkul projesi ‘Ataşehir Modern’de satışlar başladı.

1.2 milyarlık Ataşehir  Modern’de satış başladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesiyle İstanbul Ataşehir’de inşa edilen gayrimenkul projesi ‘Ataşehir Modern’in tanıtımı TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ın katıldığı organizasyonla gerçekleştirildi. ‘Şehrin Yeni Odak Noktası: Ataşehir Modern’ sloganıyla hayata geçirilen, 979 konut ve 44 ticari üniteden oluşan projenin farklı daire seçenekleri, metrekaresi 13 bin TL ve lansmana özel yüzde 10 indirimle satışa sunuldu. Proje ile devletin kasasına büyük bir kaynak aktarımını olacağını söyleyen Gülal, “Ataşehir Modern projesinin başarıya ulaşmasıyla birlikte, Balkaner Grubu’na yönelik alacak tahsil süreci sona erecek ve TMSF’nin uzun yıllardır takip ettiği bir dosya kapanmış olacaktır” dedi.

Hazine’ye gelir

Küresel salgının etkisinin devam ettiği bir süreçte ortaya koydukları projeyle, vatandaşları TMSF güvencesiyle buluştururken, Türk ekonomisinin gücünü de göstermeyi arzu ettiklerini söyleyen Gülal, “Edinim değeri 435 milyon TL olan arazi üzerinde inşa ettiğimiz ve asgari 2.5 milyar liralık hasılat beklediğimiz Ataşehir Modern projesinde, yapılacak masrafları çıktıktan sonra Hazine’ye yaklaşık 1.2 milyar liralık bir kaynak aktarmış olacağız. Yaklaşık 280 kişinin pandemi tedbirlerine riayet ederek istihdam edildiği projemizi TMSF’nin gücü ve güvencesiyle, 29 Ekim 2023’te teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

10 bin 392 metrekare yeşil alan

Haberin Devamı

Ataşehir Modern, konut alıcılarının yaşam ve yatırım beklentilerine hitap ederken lansmana özel metrekaresi 13 bin TL ve lansmana özel yüzde 10 indirimle sunuluyor. Ayrıca E5 ve E6 otoban bağlantı yollarının kesiştiği noktada yer almasından dolayı da ana arterlere kolay ve hızlı ulaşım sağlanıyor. Proje ile farklı yaşam taleplerine uygun çözümler üretebilmek adına toplamda 34 bin 145 metrekare olan parselde, 3 ayrı karma konut bloku ile alıcılara seçenek sunuluyor. Toplam 238 bin 752 metrekarede inşa edilerek 3 blokta yükselen Ataşehir Modern projesi, 979’u konut, 44’ü ticari alan olmak üzere toplam bin 23 bağımsız bölümden oluşuyor. Tüm ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefleyen ve toplam 10 bin 392 metrekare yeşil alana sahip projede, açık ve kapalı havuzlar, fitness merkezi, sauna, basketbol sahası, kaykay ve bisiklet pistleri, çocuk oyun alanları ve daha birçok sosyal donatı alanı bulunuyor.