Ekonomi ‘1 günde 200 milyon emoji paylaşıyoruz’

‘1 günde 200 milyon emoji paylaşıyoruz’

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Samsung, Galaxy S9 ve S9 Plus’un Türkiye lansmanını gerçekleştirdi

‘1 günde 200 milyon emoji paylaşıyoruz’

Samsung, Galaxy S9 ve S9 Plus’un Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. S9 ve S9 Plus, gece siyahı, titanyum grisi ve yeni leylak moru renk seçenekleriyle yetkili satış noktalarında kullanıcılarla buluşuyor. 64GB’lık depolama alanına sahip Galaxy S9’un tavsiye edilen fiyatı 4 bin 599 lira olurken, 64GB, 128GB ve 256GB seçenekleriyle gelen Galaxy S9 Plus’ın fiyatları sırasıyla 5 bin 199, 5 bin 399 ve 5 bin 699 lira.

Haberin Devamı

Galaxy S9 ve S9 Plus’ın Türkiye lansmanı, en önemli moda etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ‘Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’da yapıldı. Etkinlikte konuşan Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, İspanya Barcelona’da yapılan tanıtımın ardından ürünü hızlı şekilde piyasaya sürdüklerini belirterek, geri dönüşlerin oldukça pozitif olduğunu söyledi.

‘1 günde 200 milyon emoji paylaşıyoruz’
‘İnovatif özelliği çok’

Telefonların sesi iletmesinin ardından emoji kullanımının tüm kitleler için önemli hale geldiğini belirten Yeğen, şunları kaydetti: “Bir anda hepimiz görsel simgeleri kullanabilen sanatçılar gibi olduk. Emojilerle birçok şeyi anlatabiliyoruz. Artık günümüz sosyal medyanın günü, yoğun şekilde sosyal medya kullanımı var. Sosyal medyanın gücüne bakıldığında tüm dünyada günde 1.2 trilyon fotoğraf paylaşılıyor, 10 milyar fotoğraf çekiliyor, 5 milyar karşılıklı emoji paylaşılıyor. Türkiye’de ise günde neredeyse 200 milyon emoji, 40 milyon civarında da Gif paylaşılıyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Galaxy S9’da biz biraz daha ileri gittik. Galaxy S9 ve S9 Plus bu anlamda görsel ve sosyal nesil için tasarlandı. Bu telefonu anlatırken ilk defa çok fazla teknolojiden değil, daha çok nasıl kullanılacağından bahsettik. Bu telefon bugünkü ihtiyaçlara fazlasıyla karşılık verecek ve çok sayıda inovatif özellik koyduk.”

Tansu Yeğen, AR Emoji özelliği sayesinde kişiselleştirilen emojilerin tüm sosyal mecralarda kullanılır hale geldiğinin de dile getirerek, kullanıcıların bu özelliğe yoğun ilgi gösterdiğini anlattı. Telefonun en fazla öne çıkan özelliklerinden olan AR emojinin gerçek hayattaki duyguları istenilen uygulamada paylaşılacak formatta emojilere dönüştürdüğünden de bahsetti.

‘Ar-Ge’miz çok yüksek’

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim de, Samsung’un mobil teknolojilerde devrimsel bir sürece liderlik ettiğini belirterek, “Yıllık 14 milyar dolar Ar-Ge bütçemizle tüketicilerimize en mükemmel ürünleri sunmak için çalışıyoruz. Samsung olarak akıllı telefonların sadece iletişim cihazı olmadığını, yaşam stillerini ifade ettiğini biliyoruz. Bu nedenle Galaxy S9 ve S9 Plus’ı yeni teknolojilerle ortaya çıkan yeni hayat stillerine uygun olarak tasarladık” dedi.