Ekonomi 1 milyar $ tamam 500 milyon $ yolda

1 milyar $ tamam 500 milyon $ yolda

27.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da 1 milyar dolarlık projeler geliştiren Bayraktar İnşaat, 500 milyon dolar daha yatıracak. Başkent’in ofis ihtiyacını karşılayan firma konut da yapacak

1 milyar $ tamam 500 milyon $ yolda

İnşaat sektöründe 60 yıldır faaliyet gösteren Bayraktar İnşaat, Ankara’da toplamda 1.5 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Firma bu tutarın 1 milyar dolarını hayata geçirirken, 500 milyon dolarlık yatırım içinse hazırlıkları tamamladı.
İstanbul’daki yatırımlarının yanı sıra Ankara’da Via Tower, Via Green, Via Flat ve Via Twins projeleriyle inşaat sektöründe yoluna devam eden Bayraktar İnşaat, 1 milyar dolarlık yatırım son 6 yılda gerçekleştirdi. Ankara’nın nitelikli ofis ihtiyacına cevap vermeyi hedefleyen Bayraktar İnşaat, 2015 yılında 500 milyon dolarlık konut ve ofislerin bulunduğu mega projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Ankara’da ofis ihtiyacının hala çok fazla olduğunu kaydeden Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, “Ankara’da ofis ihtiyacı İstanbul’dan daha fazla, bürokrasinin ve iş dünyasının kalbi Ankara’da tamamladığımız projelerimizle, ofis ihtiyacının belirli bir kısmını karşıladık” diye konuştu.

Flat’te kiralama başladı
Mehmet Bayraktar, son projeleri olan Via Flat’te ofis kiralamalarının başladığını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Modüler olarak tasarladığımız ofislerimiz 100 metrekareden başlayıp 5 bin 176 metrekareye kadar büyüyebiliyor. Bu sebeple projemiz her sektörden büyük firmaların markajı altına girdi. Via Flat projesinde 25 bin 542 metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Toplam 68 ofisin yer aldığı projede, iş dünyasının ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek 6 toplantı odası yer alıyor.”

Haberin Devamı

İlk Leed Gold’u aldı
Eskişehir Yolu üzerinde hayata geçirilen ve 128 ofisten oluşan Via Green projesi, Ankara’nın ilk Leed Gold sertifikasına sahip iş merkezi unvanına sahip. Isı ve ses yalıtımı bakımından farklılık oluşturan Via Green, klima kullanımını azaltan, yağmur suyunu biriktiren bir yapı olarak tasarlandı. Biriken yağmur sularıyla çevre ve peyzaj sulamasının yapıldığı projede dizayn edilen kat bahçeleri de balkonlu ofis keyfini yaşatıyor. Teslimlerin başladığı Via Green projesinde ofislerin haricinde 11 dükkân ve 3 mağaza da bulunuyor.

500 milyon dolar yatıracak

Mehmet Bayraktar, Ankara’ya yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, Ankara’nın gelişim aksı olarak öne çıkan Eskişehir Yolu ve Konya Yolu üzerinde konut ve ofis yatırımları gerçekleştireceklerini açıkladı. Bayraktar İnşaat’ın yakın vadede planladığı 3 proje için yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor. Mehmet Bayraktar, Konya Yolu üzerinde ofis ve mağazalardan oluşan proje için imar çalışmalarının devam ettiği bilgisini vererek, bu projeyi yıl sonuna yetiştirmeyi planladıklarını anlattı.
Eskişehir Yolu üzerinde ise 350 konutluk bir projeyi 2014 sonunda satışa sunmayı hedeflediklerini dile getiren Mehmet Bayraktar, proje kapsamında 1+1, 21 ve sınırlı sayıda 1+1 daire ile mağazaların yer alacağını belirtti. Ankara’nın yeni konut bölgesi olarak ön plana çıkan İncek bölgesinde’de bir konut yatırımı planladıklarını açıklayan Mehmet Bayraktar, “İncek’te 300 bin metrekarelik arsa üzerinde bin 500 konut için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje kapsamında büyük bir de gölet yer alacak. Bu projemiz için acele etmek istemiyoruz. İncek’te toplam 50 bin konut üretilmesi öngörülüyor. Süreci ve bölgenin gelişimini görmek istiyoruz” diye konuştu.
Mehmet Bayraktar ayrıca, Ankara otogarı AŞTİ önündeki Sakıp Sabancı Bulvarı üzerinde 30 dönümlük arazi için kat karşılığı görüşmelerin sürdüğü bilgisini vererek, burada konut projesi gelişitrmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

366 milyon liraya icradan satışa çıktı

Haberin Devamı

1.1 milyar liralık TOBB arsasına komşu parsel 366 milyon liraya icradan satışa çıktı. Yanında birçok önemli projenin yer aldığı arsa için inşaat firmalarının kıran kırana bir savaş vermesi bekleniyor

İnşaat firmalarının milyar liralar ödediği arsaların yer aldığı Kazlıçeşme bölgesinin son değerli taşınmazı satışa çıktı. Bir ucu Zeytinburnu Demirhane Caddesi, diğer ucu ise Kennedy Caddesi’ne bakan arsayı, Bakırköy 18. İcra Dairesi 366 milyon liradan ihaleye açacak.
Eski çimento fabrikasının arsası olarak da bilinen taşınmaz 36 bin 396 metrekare büyüklüğe sahip. Bir zamanların popüler yayın kuruluşu Kanal 6'nın kurucuları arasında yer alan Mehmet Kurt’un sahibi olduğu Türk Çimentosu ve Kireci A.Ş.’ye ait olan arsanın metrekare birim fiyatı 10 bin lira seviyelerinde. Komşu parsel TOBB arsasının metrekaresi 15 bin 616, diğer komşu Emlak Konut GYO arsasının metrekaresi 14 bin lira. Arsa zengini olarak bilinen Mehmet Kurt’un şirketine ait olan Kazlıçeşme’deki taşınmazın ihalesi büyük çekişmeye sahne olacak görünüyor.

Şehrin kalbinde…
www.emlaktasondakika.com sitesinin haberine göre üzerinde Marmara Forum AVM, Adalet Sarayı gibi yapıların yer aldığı 700 bin metrekarelik arsanın da daha önce sahibi olan Mehmet Kurt, burayı parsel parsel satarak para kazanmayı hedefliyordu. Ancak bölge ile ilgili Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin planları vardı ve sonuç olarak bedeli ödenerek arsanın yarısından fazlası kamulaştırıldı. Son olarak elinde 170 bin metrekare arsa kalan Kurt, taşınmazın 120 bin metrekaresine Marmara Forum AVM’yi inşa etmek istedi. Hatta projeyi hayata geçirebilmek için yolun karşı bölümünde yer alan 46 bin metrekarelik arsayı bedelsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devretti. Ancak Kurt, yıllar sonra arsayı geri alabilmek için İBB’ye dava açtı. Dava halen devam ediyor.

Haberin Devamı

Metrekaresİ 10 bİn lİra
Bakırköy 18. İcra Dairesi’nin satışa çıkardığı arsanın metrekare birim fiyatı KDV hariç 10 bin lira. 36 dönümlük arsanın 73 bin metrekarelik komşu parseli TOBB arsasının metrekaresi 15 bin 616 lira, 111 bin 262 metrekarelik Emlak Konut Kazlıçeşme arsasının metrekaresi ise 14 bin lira seviyelerinde.

Haberin Devamı

13 milyar liraya yakın
Atlara olan merakıyla bilinen Mehmet Kurt’un sahibi olduğu 700 bin metrekarelik arsanın üzerinde bugün inşaat yapılmak istense, ortalama 3 emsalden 2 milyon 100 bin metrekarelik inşaat alanı ortaya çıkıyor. Bölgedeki metrekare fiyatlarının ortalama 6 bin lira seviyelerinde olduğu varsayılırsa ortaya 12 milyar 600 milyon liralık rekor bir hasılat çıkıyor.

Birçok önemli projeye komşu

Çevresinde oteller, deri mağazaları, konut projeleri gibi birçok yapı bulunan arsa konumuyla dikkat çekiyor. Bir yanı Demihane Caddesi, diğer yanı ise Kennedy Caddesi’ne bakan arsa Zeyport Liman İşletmeleri ile Aytekin Kotil Parkı’na çok yakın bir konumda bulunuyor. İstanbul’un en değerli otelleri arasında yer alan Zeytinburnu Novotel ve Zeytinburnu Ibis Otel’in yanı başında yer alan arsa ayrıca Zeytinburnu Belediyesi ve Marmaray Kalıçeşme İstasyonu’na çok yakın bir bölgede yer alıyor. Ayrıca arsanın hemen bitişiğinde Ottomare Suites projesi inşa ediliyor.

İlk ihale 23 Temmuz’da olacak

Bakırköy 18. İcra Dairesi’nin satışa çıkardığı arsanın tahmini bedeli 366 milyon 217 bin 386 lira olarak belirlendi. KDV’si yüzde 18 olan taşınmazın ihalesinde ilk satış günü 23 Temmuz 2014, saat 9.30- 9.40 olarak belirlendi. Alıcı çıkmaması durumunda ise ikinci satış 27 Ağustos 2014 günü aynı saatlerde gerçekleştirilecek. İhaleler Bakırköy Adalet Sarayı Satış Mezat Salonu’nda yapılacak.

Bitişikteki arsa 1.1 milyara satıldı

Şadan Kalkavan Holding- Hasoğlu Yapı- Gül Yapı ortaklığı, satışa sunulan taşınmazın bitişiğindeki TOBB arsasını 1 milyar 140 milyon liralık asgari bedel taahhüt ederek satın almıştı. TOBB parselinin komşusu olan Emlak Konut GYO Kazlıçeşme arsası ise Özak GYO- Yenigün İnşaat- Delta ve Ziylan ortaklığının 4 milyar 240 milyon liralık rekor teklifi ile satılmıştı. Emlak Konut GYO, 111 bin 262 metrekarelik arsadan en az 1 milyar 568 milyon 800 bin lira kazanacak.

İş GYO, Kartal Projesi için ön talep topluyor

İş GYO, İstanbul Anadolu Yakası Kartal ilçesinde hayata geçireceği yeni projesi için ön talep toplamaya başladı. 65 bin 475 metrekare arsa üzerinde konumlandırılacak olan proje 966 konut, 198 ofis ve 31 ticari birimden meydana gelecek.
6 blok olarak tasarlanan İş GYO Kartal projesinde en kısa blok 14,5 metre, en yüksek blok ise 149 metre uzunluğa sahip. Mimari tasarımıyla dikkat çeken proje içerisinde 67 tane 1+0 daire, 361 tane 1+1 daire, 315 tane 2+1 daire, 200 tane 3+1 daire, 20 tane 4+1 daire ve 3 tane de 5+1 daire bulunuyor.
77 bin 300 metrekarelik arsa üzerinde yapılacak projede inşaat alanı 294 bin 149 metrekare, toplam blok oturum alanları 15 bin 57 metrekare, yeşil alan büyüklüğü 162 bin 253 metrekare, ticaret ve dükkan alanı 33 bin 498 metrekare, kapalı otopark alanı 72 bin 772 metrekare olarak belirlendi.

Karamürsel’e bahçeli konut konsepti getirdi

İstanbul'un yanı başında Karamürsel'in Karaahmetli Köyü'nde hayata geçirilen Naturalm Çiftlik Evleri, ALM İnşaat tarafından yapılıyor. 3 farklı tipte 45 bahçeli evden meydana gelen proje, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçmak isteyenlere hitap ediyor. Arsa alanı 45 bin metrekare olarak belirlenen Naturalm Çiftlik Evleri'nde konutlar 3+1, 4+1 veya 5+1 şeklinde tasarlandı. Naturalm Çiftlik Evleri'nde inşaat tamamlanırken, konutlar hemen teslim ediliyor.
Gebze-İzmir Otoyolu Projesi dahilinde İzmit Körfezi'nin Dilovası-Hersek burnu arasında yapılması planlanan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ile Naturalm Karamürsel Çiftlik Evleri çok önemli bir konuma gelecek.
Özel güvenlik ekibinin bulunduğu Naturalm Çiftlik Evleri'nde bahçe düzenlemesi, peyzaj ve bakımı, evcil ve kümes hayvanları için barınak temini ve kurulumu, ev ve bahçe için gerekebilecek tamirat ve bakım hizmetleri ile kafeterya hizmetleri de veriliyor.

Yabancıları hedefledi satışta % 40’a ulaştı

Babacan Yapı tarafından Beylikdüzü’nde ‘otel konforunda ev’ konseptiyle geliştirilen Crown Palace, yatırımcıların yoğun ilgisini çekti. İngiliz ve Osmanlı mimarisini bir araya getiren projenin yüzde 40’ı Türk müşteriler başta olmak üzere İngiltere, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katarlı yatırımcılar tarafından satın alındı.
Yatırımcıların beklentilerinin giderek farklılık gösterdiğine dikkat çeken Babacan Yapı Başkan Yardımcısı Mehmet Babacan, Crown Palace projesini hem yerli hem de yabancı yatırımcıların beklentilerine cevap verecek şekilde planladıklarını, bu sayede proje lansmana çıkmadan yüzde 40’ını satma başarısını yakaladıklarını söyledi.

184 daire yer alıyor

Sektörde yabancı yatırımcıya yönelik projelerin sayısının giderek arttığına işaret eden Mehmet Babacan, “Babacan Yapı olarak yerli yatırımcılarımızın beklentilerini karşılayan projelerin yanı sıra yabancı yatırımcıların beklentilerine cevap veren projelerle sektörde fark yaratmayı sürdürüyoruz. Firma olarak şimdiye kadar ürettiğimiz projelerde başlangıç ile bitişi arasında yani 24 ay gibi bir süre içerisinde tüm projelerimiz alıcısına yüzde 90 ile 110 arasında kazanç sağladı" dedi.
Geniş teraslı 1+1, 2+1, 3+1 ve suitlerden oluşan Crown Palace’ta tek blokta 184 daire bulunuyor.