Ekonomi10 Türk firması, ambalajda “Dünya Yıldızı” ünvanını aldı

10 Türk firması, ambalajda “Dünya Yıldızı” ünvanını aldı

08.12.2009 - 11:33 | Son Güncellenme:

.

10 Türk firması, ambalajda “Dünya Yıldızı” ünvanını aldı

Dünya Ambalaj Örgütü’nün (WPO) düzenlediği World Star Ambalaj Yarışması’nda, Türkiye’den 10 firmanın ambalajı “Dünya Yıldızı” unvanını kazandı.
Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) yapılan açıklamaya göre, WPO’nun düzenlediği World Star Ambalaj Yarışması ve WPO Genel Kurul Toplantısı, 16-20 Kasım günlerinde Sri Lanka’nın Colombo kentinde gerçekleştirildi. Yarışmaya, bu yıl 35 ülkeden 227 ürün katılırken, 129 ürün dereceye girdi.
Türkiye’de TSE tarafından her yıl düzenlenen Altın Ambalaj yarışmasında ödül alan firmalar, WPO’nun düzenlediği World Star-Dünya Yıldızı yarışmasına katılmaya hak kazanıyor. Türkiye’nin en iyi ambalajlarının seçildiği bu yılki yarışma sonucunda, 26 firma 34 ürünü ile ödül almaya hak kazandı. Ancak 14 firma, 15 ürünü ile WPO yarışmasına katıldı.
BM, AB ve diğer uluslararası kurumlarla ortak çalışan WPO’nun 2009 yılı Dünya Yıldızı Ambalaj Yarışması’nın jüri değerlendirmesi 17 Kasım’daki toplantısında yapıldı. Jüri’de, 2’si Türkiye’den olmak üzere 15 ülke temsilcisi oy kullandı. Yarışma, ambalaj sektöründeki gelişmeleri yönlendirmek, katkıda bulunmak ve paylaşımı artırmak üzere; gıda, içecek, sağlık ve güzellik ürünleri, ev gereçleri, elektronik eşya, eczacılık ve ilaç ile diğer ürünler olmak üzere 7 kategoride düzenleniyor.
Bu yılki yarışma sonucunda, Danone Hayat İçecek ve Gıda San. Tic. AŞ (0,5 litrelik su ambalajı), Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri San ve Tic. AŞ (Efe yaş üzüm rakısı 70 cl Ehlikeyf), Kütahya Ambalaj ( kahve takımı ambalajı), Özge Plastik Ambalaj San. Ltd. Şti. (saplı kova), Sarten Ambalaj San. ve Tic. AŞ (şekillendirilmiş aerosol kutu), Süper Film Ambalaj San. ve Tic. AŞ (Twist Özelliği kazandırılmış BOPET filmler), Tasarım Üssü Ltd. Şti. (Tekirdağ Rakısı Trakya serisi şişesi), Tukaş Gıda San. ve Tic. AŞ (güvenlik düğmeli kapak), Uniever Sanayi ve Tic. Türk. AŞ (Cif Krem şişesi), Uzay Feza Elektronik (peynir dilimi ayırma ve çıkartma aparatı) ambalajları ile Dünya Yıldızı unvanını kazandı.