Ekonomi 15 bin lira için arabanın altında kaldılar

15 bin lira için arabanın altında kaldılar

21.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

15 bin lira için arabanın altında kaldılar

15 bin lira için arabanın altında kaldılar

Sabaha karşı saat: 3.30'da 10 bin lira daha ucuza ekmek alabilmek için, saat: 7.00'de açılaçak Halk Ekmek büfesinin önünde sıraya girenler alkollü bir sürücünün arabasıyla ezildiler

Sabah saat: 3.30. Gecenin en soğuk saatleri. Yaşları 20 ile 70 arasında değişen bir çok insan Halk Ekmek Büfesi'nin önünde uzun bir kuyruk oluşturmuşlar. Amaçları bakkalda 35 bin liraya satılan ekmeği 15 bin lira daha ucuza alabilmek. O sırada büyük ihtimalle eğlenceden dönen alkollü bir sürücü
Halk Ekmek büfesinin önünde kuyrukta bekleyen çoğu yaşlı ve yoksul vatandaşların arasına dalıyor. Ve bilanço: 1 ağır, 12 yaralı.
Keçiören, Sanatoryum Caddesi üzerinde bulunan Halk Ekmek büfesinin önünde saat 03.30 sıralarında meydana gelen kazada, Recep Güzelsoy'un kullandığı 06 YET 41 plakalı araç, alkol ve aşırı hız yüzünden kontrolünü kaybederek önce park halinde bekleyen bir polis otomobiline, sonra da ucuz ekmek almak için bekleyen insanlara çarptı.
Halk Ekmek'in 17 bin 500 liradan satılan 250 gramlık ekmeğini almak için gece yarısı kuyruğa girenlerden Gücan Aytekin (29), Mustafa Şahin, İbrahim Kaya (70), Esma Yıldız (29), Ramazan Gürel (35), Fatma Şahin (34), Şavgu Özben (57), Lütfü Lale (52), Karabey Kaya (54), Mehmet Belbalcı (67), Mürsel Tırpancı (40) ve Şakir Atalik (70) (İbni Sina'ya gönderildi). Yaralılar 04.00'te Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 9'u ayakta tedavi edilerek evlerine taburcu edildi. Dizinde ezikler olan Şavgı ile sağ kol ve bacağı kırılan Şahin cerrahi yoğun bakım ünitesinde müşahede altında tutuluyor.
Yaralılardan İbrahim Kaya, sigortalı olduğu için SSK Dışkapı Hastanesi'ne sevkedilirken; durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Numune Hastanesi yetkilileri, müşahede altında tutulan yararıların hayati tehlike taşımadığı söylerken; kazaya neden olan otomobilin sürücüsü Recep Güzelsoy'un yapılan muayenesinde alkollü olduğu belirlendi. Güzelsoy gözaltına alındi.

Bu arada, Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, kazanın trafikle ilgili yeni tedbirlerin de yeterli olmadığını gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Biz 250 gram ekmeği 17 bin 500 liradan satıyoruz ve kar ediyoruz. Belediyeden sübvansiyon da almıyoruz. Piyasada ise, 200 gram ekmek 35 bin lira. Fiyat farkının bu kadar açıldığı dönemlerde insanlar Halk Ekmek'ten ekmek alabilmek için gece yarısından itibaren kuyruğa giriyor. Çünkü büfeler sabah 07.00'den itibaren satışa başlıyor ve günde 750 bin dolayında sattığımız halde talebi karşılayamadığımız için ekmek kalmıyor. Fırıncılara benim bir önerim var: İki tip ekmek yapsınlar. 50 - 100 gramlık lüks ve normal ekmek yapsınlar. Üst gelir grubuna satacakları küçük gramajlı ekmeklerde karı yüksek tutsunlar, yoksul vatandaşa ise, normal fiyatından satsınlar. Yoksul insanların ekmeğinden çok kar etmesinler. Gece dörtte insanlar kuyruğa giriyorsa, gerçekten mağdurlar demektir."